Güler '17 Aralık'ta yapılan operasyon sonrası Başbakan Erdoğan'dan o gün görevimden azlimi istedim. Başbakan dün uygun gördü.

Son yaşanan olayla ilgili olan görüşlerimi de bu devir olayı vasıtasıyla söylemek isterim.


Yaptığımız hiçbir gayri yasal iş olmamıştır. Kendime ve Mardin'e ve vatandaşlara olan sorumluluğumu bildim.

41 yıllık meslek hayatımda hiç bir gayri yasal işe bulaşmadım. Bulaşılmasına da müsade etmem

KANUNA HUKUKA UGUN SORUŞTURMA OLSUN

Beklediğim tek şey kanuna uygun hukuka uygun bir soruşturmadır.

Tuzaklarla kurulmuş dosyalar önümüze konmuştur. Soruşturmaya herhangi bir müdahalemiz olmamamıştır. Beraber görev yaptığımız arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Beklediğimiz tek şey kanuna uygun hukuka uygun, kanuni delillerle, hazırlanmış tuzaklanmamış dosyaların önümüze konmasını bekliyoruz. Kamuoyu bu operasyonunu hangi amaçla gerçekleştirildiğini biliyor.

KEŞKE HANÇERİ BAŞKALARI VURSAYDI

Herşey umarım ortaya çıkar diyen Güler: "Keşke bu hançeri başkaları vurmuş olsaydı. Bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum" dedi

Türkiye'de normalleşmeye dönülecekse, bir kahır çekilecekse bu kahrı çekmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum' dedi.

Efkan Ala, 'Türkiye 11 yılda çevresinde başka ülkelerin gıpta ettiği bir ülke olmuştur. Bu ülkenin siyasi istikrarına yönelik zaman zaman bir çok defa hareketlerde bulunulmuştur. Bizler gereken çalışmaları yapacağız. Daha güçlü sorunları daha şık çözümlerle aştık. Bunu da aşacağız. Bizim üzüldüğümüz şey milletimize ödettirilen gereksiz bedellerdir. Yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığınız işlerden dolayı teşekkür ederim. Bize bu göreve layık gören Sayın Başbakan'a ve Sayın Cumhurbaşkanı'na çok teşekkür ediyorum" dedi.