AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, "Son günlerde yaşanan olaylar çözüm sürecinde gelinen noktayı hazmedemeyen ve devletin bölünmez bütünlüğüne kasteden bazı odakların girişimidir”dedi.

Güvenç, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında asılı bulunan Türk bayrağının indirilmesini nefret ve şiddetle kınadığını belirtti.
Güvenç, şunları kaydetti:

"Bir milletin bağımsızlığının sembolü bayrağın bu tür kirli oyunlara alet edilmesi son derece çirkin ve kabul edilemez bir durumdur. Milletimizden beklentimiz devletimizin büyüklüğüne inanması ve sonuna kadar güvenmesidir.  Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde çıkarılmak istenen etnik ve mezhepsel çatışmalara karşı tek vücut olmalı ve istenilen kaos ortamın oluşmasına asla izin verilmemeli"

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde başlatılan bu tür girişimleri halkın en iyi şekilde değerlendireceğine inandığını aktaran Güvenç, yapılan saldırı ve tahriklerin bundan sonraki dönemlerde amacına ulaşamayacağını sözlerine ekledi.