TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, "Güçlü hükumetimiz sayesinde Türkiye, 2016'da PKK'nın saldırılarına, Suriye'deki savaşa, FETÖ'nün darbe girişimine rağmen yüzde 2'nin üzerinde büyümeyi başardı." dedi.

Güvenç, AK Parti Afşin ilçe Teşkilatında, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ve Anayasa değişikliği konulu toplantıda yaptığı konuşmada, 1950'den buyana Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan ile 3 defa koalisyon derdinin aşılabildiğini söyledi.

Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirten Güvenç, "Güçlü hükumetimiz sayesinde Türkiye, 2016'da PKK'nın saldırılarına, Suriye'deki savaşa, FETÖ'nün darbe girişimine rağmen yüzde 2'nin üzerinde bir oranda büyümeyi başardı. Önümüzdeki ay yüzde 2,5'e yakın bir oranda büyüme açıklanır. Bu kahramanlıktır ve ancak güçlü hükumet sayesinde olur." ifadelerini kullandı. 

Geçmişte kurulan koalisyon hükumetlerinin ülkeye hiçbir zaman getirisi olmadığını ifade eden Güvenç,Türkiye gibi dinamik bir ülkenin bu sistemle yönetilemeyeceğini, koalisyonun bu ülkenin en önemli derdi olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı sisteminin bu işi tamamen bitireceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile çift başlılığın ortadan kaldırılacağına dikkat çeken Güvenç, "dikdatörlük" söylemlerine ilişkin de "Halkın yüzde 51 oyunu alan bir kişi, görev süresini 5 artı 5 yıl ile sınırlandıran bir kişi nasıl diktatör olabilir.  Diktatör olabilmek için koltuğu babandan alacaksın, evladına devredeceksin. Süresi belli olan adamdan diktatör olmaz. Demokratik bir iş yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Güvenç, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi, umutsuz. Milletin kendine inanmadığını, kendinin de millete inanmadığını biliyor. Diyor ki 'Ben Cumhurbaşkanı adayı çıkaramam. Çıkartsam da oy alamam, mecliste de hayır çıkmaz bu millet oy vermez.' Kardeşim o senin sorunun. 'Cumhuriyeti kuran partiyim, Atatürk'ün partisiyim' diyor ve alternatif Cumhurbaşkanı adayı çıkartamıyorsan, meclis seçimlerinden umudun yoksa kusura bakma ne millete kusur arayacaksın ne de yeni ve değişen sistemde kusur bulacaksın. Sıkıntı sende. Sana millet inanmıyor."

Hollanda, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin Recep Tayyip Erdoğan için "'Cumhurbaşkanı olacak, Türkiye çok güçlü hale gelecek, milletten yüzde 51'den fazla oy alacak ve Türkiye üzerine hesap yapamayacağız' diye endişe ettiğine dikkat çeken Güvenç, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, Türkiye'nin büyümesini istemeyen devletler ile Kandil korkuyorsa gurur duyduklarını kaydetti.

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin ilçe Başkanı Sabri Türkkahraman, Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, Mahalle muhtarları, Mahalle temsilcileri ile partililer katıldı.