AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Sıtkı Güvenç, insanın haklarıyla birlikte dünyaya geldiğini ve  haklarının insanlık tarihiyle birlikte var olduğuna işaret etti.
 
Güvenç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, iktidarları döneminde yapılan tüm yeniliklerin insan odaklı olduğunu anımsatarak, İnsan hakları ihlallerini önlemenin Peygamberimizin "Komşusu açken tok yatan bizden değildir."sözündeki ruhun kavranmasıyla mümkün olabileceğini aktardı.
 
İslam dininin insanların birbiriyle görüşüp konuşmalarına, toplum halinde yaşamalarına büyük bir önem verdiğine dikkati çeken Güvenç, şunları kaydetti:

“İnsan hakları ihlallerinin önlenmesi insan hakları eğitimiyle sağlanabilir. İslamiyet'in önem verdiği esaslar arasında insanların birbirleriyle olan ilişkilerinde samimiyet, tevazu, saygı, sevgi, yardımlaşma, nezaket ve hayırseverlik yer almaktadır. İslam dininin insan hakları kültürünün oluşması ve gelişmesi hususunda sağladığı katkılar göz ardı edilmemeli ve tüm dünyada tesis edilmelidir.”

İnsan hakları ve demokratikleşme konusunda AK Parti iktidarlarının insan odaklı siyaset yaptığını “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” mantığıyla politikalar geliştirdiğini ve bu doğrultuda kanunlar çıkardığını hatırlatan Güvenç, “Bu vesile ile tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası'nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.