Ergenekon Davasını mahkeme kararını açıkladı. 6 yıl önce, Ümraniye'de 27 el bombasının bulunmasıyla başlayan ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, 6 yıl 2 ay sürdü. Aralarında asker, siyasetçi, gazeteci, rektör ve milletvekili gibi birçok kişinin bulunduğu  66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı davanın  321. duruşmasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı karara bağladı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ, Ergenekon Davasında mahkemenin kararı açıklamasıyla ilgili olarak; “ Türkiye için önemli bir dava idi. Yargının bağımsızlığına inanmak ve savunmakla birlikte kararına da saygı duymak ve uymak zorundayız. Yargı elindeki delillere dayanarak vicdani kanaatini bildirmiş, mahkeme hükmünü açıklamıştır. Toplumumuzun bu konuda vizdanı rahat.”dedi.

GÜVENÇ, dava ile gelinen noktaya da değinerek; “Ülkemizde darbeciler her defasında darbeden önce kaos ortamı oluşturarak darbeye zemin hazırlıyorlardı. Bu amaçla oluşturulmuş içinde askerlerle sivillerin de yer aldığı derin yapılanmar, illegal örgütlenmeler söz konusu idi. Bu illegal örgütlenmeler, kaos ortamı oluşturabilmek için her yolu mübah sayıyordu. Birçok faili mechul cinayet işlendi. Birçok aydın bu bağlamda öldürüldü. Huzursuzluk oluşturmak için üniversiteler devreye koyuldu, Cumhuriyet mitingleri yapıIdı. Darbeye zemin hazırlayabilmek için Danıştay'a baskın bile düzenlendi. Bu ülkede neredeyse her on yılda bir ya darbe yapıldı ya da darbe girişiminde bulunuldu.  Yapılan her darbeyle millet egemenliği yok edildi, darbeciler ise toplumda kahramanlar gibi gezdi. Bu nedenle mahkemenin verdiği bu karar toplum vicdanını rahatlatmıştır. Bundan sonra hiç kimse bu tip illegal örgütlenmeye, bu tip toplum mühendisliğine ve darbe girişimine cesaret edemeyecektir. 2007 de AK Parti'yi kapatma davası da bu amaçla yapılmış bir girişimdir. Bunun da mutlaka soruşturulmasi gerekir. Silivri'de yargılananlar arasında çok bilinen kişiler var ama kimseye suç işleme imtiyazı tanınmamış ve hukukun gereği yetirine getirilmiştir. Herkesin mahkemenin verdiği bu karara uyması ve saygı göstermesi gerekir.” Dedi.