GÜVENÇ, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Yüce meclisimizde; bir kez daha sabahlara kadar çalıştığımız bir döneme girdik. 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı. AK Parti bugüne kadar 12 bütçe hazırladı ve başarıyla uyguladı. İlk kez bir parti 12 yıl boyunca ardı ardına Türkiye bütçesine imza attı. Hamdolsun bu günlerde de 13'ncü bütçe görüşmeleri yapılıyor. Bütçe görüşmeleri esnasında; Başbakanımızın ve hükümet temsilcilerimizin konuşmalarında nasıl günlerden, nasıl bir süreçten geçerek bu günlere geldiğimizi tüm Türkiye bir kez daha somut olarak görme fırsatı buldu. Gelinen noktayı izah etmek açısından 2002 bütçesi ile 2015 bütçesi rakamlarına bakmak bile yeterli olacaktır. 2002'de119 milyar Türk lirası olan bütçe bugün 473 milyar Türk lirası. 2015 bütçesinde sadece sağlık ve eğitime ayrılan para 168 milyar Türk Lirası”¦ Bu iki kaleme ayrılan bütçe, Türkiye'nin 2002 bütçesinin neredeyse iki katıdır. Bu nedenle milletimiz 2002 den beri lafa değil icraata bakmaktadır.

EN BÜYÜK PAY BİR KEZ DAHA MİLLİ EĞİTİME AYRILDI:

AK Parti hükümeti; bir kez daha eğitime ne denli önem verdiğini gösterdi. 2015 yılı bütçesinde en yüksek pay yine eğitime tahsis edildi. 2014 yılı bütçesine göre yüzde 11,5 oranında artırılan toplam eğitim ödenekleri 87,5 milyar liraya çıkartılıyor. Bu, 2002'ye göre yaklaşık 7 katlık bir artışı ifade etmektedir. Böylece bütçenin yüzde 18,5'i; vergi gelirlerinin ise yüzde 22,3'ü eğitime ayrılmış oluyor.  2015 yılında Millî Eğitim Bakanlığına 62 milyar lira, üniversitelere 18,5 milyar lira, YURTKUR'a ise 7 milyar liralık kaynak ayrılmıştır.

AK Parti'den önce toplam 76 üniversitemiz varken, bugün bu sayıyı vakıf üniversiteleri dâhil 176'ya çıkmış durumda. AK Parti hükümetleri döneminde 234 bin derslik açıldı, 458 bin kadrolu öğretmen ataması yapıldı, bu dönemde üniversitesiz il kalmadı. Devlet üniversitelerinde öğrenciden alınan harç parası kaldırıldı, öğrencilerin ve velilerin yükü hafifletildi.

2. SIRADA SAĞLIK YER ALDI, SAĞLIK HARCAMALARINDA 2002 YILINA GÖRE 6 KATI ARTIŞ SAĞLANDI:

AK Parti hükümetleri döneminde sağlıkta bir devrim gerçekleştirildi. Vatandaşlarımız daha kaliteli sağlık hizmeti alabilsin diye 2015 yılında bütçeden en yüksek ikinci  kaynak sağlığa ayrıldı. 2015 yılında SGK'nın yapacağı harcamalar dâhil toplam kamu sağlık harcamaları için 80,9 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. AK Parti iktidarları döneminde 757 yeni hastane olmak üzere 1.737 birinci basamak sağlık tesisi inşa edildi. 2003 yılında yüzde 39,5 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2013 yılında yüzde 74,7'ye ulaşmıştır. Türkiye bugün sağlık göstergelerinde örnek verilen ülkelerden biri hâline gelmiştir.
Ekonominin can damarı olan ulaşım altyapısına büyük önem verilmiş, çok şeritli kara yolları ağımız on iki yılda 3 kat artmış ve 23.561 kilometreye ulaşmıştır. Yapılan yatırımlar neticesinde demir yolu taşımacılığı da canlılık kazanmış, Türkiye bugün yüksek hızlı tren işletmeciliğinde dünyada 8, Avrupa'da ise 6 ülke arasında yer almıştır. Marmaray Projesi'yle tarihî İpek Yolu Avrupa'ya bağlanmıştır. AK Parti hükümetleri döneminde hava yolu halkın yolu olmuştur. Aktif havaalanı sayısı 26'dan 53'e çıkmış, 2003 yılında 34,4 milyon olan toplam yolcu sayısı 150 milyona yükselmiştir.
 
Türkiye'nin yakın geçmişine bakarsak 1970-1980 yılları arasındaki on yıllık dönemde Türkiye'de toplam 12 Hükümet değişmiş. Türkiye tarihinde siyasal istikrarsızlıkların hüküm sürdüğü bir dönem yaşanmış. Devamında 1991-2002 yılları arasındaki on bir yıllık dönemde ise 9 Hükümet değişmiş. Hükümetler bütçe yapmış, yaptığı bütçeyi tamamlayamadan ömrünü tamamlamış. Ülkenin büyümesi her Hükümet değişikliğinde sekteye uğramıştır. AK Parti iktidara geldiği günden beri dirayetli, kararlı ve mali disiplinli duruşu ile bu döngüyü kırmış, kısa zaman içerisinde bütçeyi kontrol altına almayı başarmıştır. Faiz lobisine refah üreten bir bütçeden, millete refah üreten bir bütçeye geçilmiştir. AK Parti öncesi hükümetlerin hazırladığı bütçelerin yüzde 43'ü faize giderken bugün hazırlanan bütçelerde bu para millete hizmet olarak kullanılmaktadır.

HEDEFİMİZ TÜRKİYE'Yİ YÜKSEK GELİR GRUBU ÜLKELER ARISINA SOKMAK

Yüzümüzü güldüren, bizleri onurlandıran bir diğer konu da istihdam verileridir. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek; Küresel krizin başladığı 2007 yılından bu yana birçok ülke istihdam kayıplarını telafi edemezken Türkiye'de net 5,6 milyon kişiye iş imkânı sağlandığını belirtti. Diğer yandan bizlere Onuncu Kalkınma Planı'nda belirlenen 25 öncelikli dönüşüm programının hızla hayata geçirileceğini ifade etti.  Ak Parti hükümetleri; 12 yıldır Türkiye'yi özlediği beklediği güven ortamına kavuşturdu. Vatandaşlarımızın teveccühü ile bu kutlu yürüyüş ve istikrar ortamı devam edecektir.