Türkiye olarak 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden bir seçim sandığına gidecek ve ülkeyi yönetecek kadroları belirlemeye çalışacağız. Milletimizin 7 Haziran seçimlerinde verdiği karar siyasi partilerin beceriksizlikleri nedeniyle uygulamaya konulmamış, Türkiye'miz ateş çemberinden geçtiğimiz şu günlerde hükümetsiz bırakılarak yeniden seçime gitmeye zorlanmıştır.

Türkiye'nin seçime gitmesinde Türk Milletinden başka masum bir taraf yoktur. Bu kriz döneminin tek masum tarafı kuşkusuz Türk Milletidir.

Türk Milleti bu elim günleri atlatacak güce ve inanca sahiptir. Bu ülkeyi yönetmeye namzet tüm siyasi partiler de aynı inançla seçime gitmeli ve alınacak sonuçlardan bir çözüm çıkarmak için çaba göstermelidir.

Ancak:

Sadece Kahramanmaraş'ın 5 şehidini bağrına bastığı, ülkemizin her yerinde yüzden fazla şehidimizin sonsuzluğa uğurlandığı şu elim günlerde siyasi partiler seçim çalışmalarını ağırbaşlılıkla sürdürmelidir. 

Seçim süreci boyunca hiç bir siyasi parti mahallelere, sokaklara, araçlara bayraklar asmamalı, seçim araçlarıyla tur atmamalı, seçim araçlarından anonslar yapmamalıdır.

Seçim süreci boyunca yapılacak mitinglerde ya da açık hava toplantılarında siyasi partilerin bayrakları yerine sadece Türk Bayrakları bulundurulmalıdır. 

Siyasi partilerin açık hava toplantılarında o siyasi partinin seçim şarkıları yerine sadece İstiklâl Marşı okunmalıdır. 

Tüm siyasi partiler seçim süreci boyunca milletimizin hassasiyetlerini dikkate almalı ve oy uğruna acılarımız üzerinden siyaset yapılmamalıdır. 

Haber46 olarak, yüreğimizin yandığı, ocaklarımıza ateşler düştüğü şu günlerde birlik ve beraberliğimizi zedeleyen, oy hırsı uğruna şehitlerimizi kullanan hiç bir siyasi çalışmaya sayfalarımızda yer vermeyeceğiz.

Şehid bizim şehidimiz, acı bizim acımızıdr. Acımıza ortak olan, seçim çalışmalarını ağırbaşlılıkla sürdüren tüm siyasi partilere sayfamız hiç bir menfaat ummadan açıktır. 

Türk Milletinin gözbebeği, ülkemin Kahraman şehri Kahramanmaraş'ımızdan hangi siyasi partiden olursa olsun aday olan siyasetçilerimizin bu konuda son derece hassas davranacağından eminiz.

Tüm Siyasi Partilere ve Kahraman hemşehrilerimize saygıyla duyurulur...