Meral Akşener'in liderliği yaptığı İyi Parti'nin kurulmasının ardından kamuoyunun nabzını tutmak amacıyla haber46 tarafından yapılan seçim anketi sona erdi. Toplam 13912 kişinin oy kullandığı anketin çarpıcı sonuçları haberimizde.

Öncelikle Anket Sonuçlarına Göre Hangi Partinin kaç oy aldığını açıklayalım:

5002 OY İYİ Parti

4664 OY Ak Parti

2579 OY Milliyetçi Hareket Partisi

963 OY Cumhuriyet Halk Partisi

704 OY Diğer Bir Parti

Ankete ayrıca toplamda 157 yorum yazıldı. 

Ankete bir cihazdan sadece bir oy kullanıldı. Çeşitli hilelerle birden fazla oy kullanmak isteyenlerin oyları ise yazılımcı ekip tarafından titizlikle temizlendi. 

Peki bu anket ne ifade ediyor?

İnternette yapılan anketler yüzyüze ya da telefonla yapılan anketler gibi güvenilirliği yüksek anketler değildir. Gerçek seçim anketlerinde hata payı yüzde 2-4 arası değişirken internette yapılan anketlerde bu pay yüzde 70-80'leri bile bulabilir.

İnternet Anketleri gerçek oyu değil ama seçmendeki gerçek heyecanı ortaya koyması bakımından önemlidir. Anketi değerlendirdiğimizde İYİ PARTİ seçmeninin büyük bir heyecan içinde olduğu ve seçmende heyecan uyandıracak bu tür çalışmalara büyük önem verdikleri sonucuna varabiliriz.

Bu yönüyle baktığımızda İYİ PARTİ'nin oy oranı değil ama partiyi heyecanla karşılama oranının bu denli yüksek olduğunu ifade edebiliriz.

Bu heyecanın seçime kadar devam edip etmeyeceğini ve nasıl bir sonuç ortaya koyacağını ise fazla uzakta olmayan ilk seçimlerde göreceğiz.