Hayrettin Güngör'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu ilk yazan Habertürk yazarı Sevilay Yılman 24 saat sonra çark etti. Yılman bu gün 28 ilin Belediye Başkan adayının listesine ulaştığını yazdı. Listede Kahramanmaraş yok.

22 Kasım 2018 tarihli Muharrem Sarıkaya ve Sevilay Yılman imzalı haberde "Kahramanmaraş'ta belediyeler birliği sekreteri Hayrettin Güngör isminde karar kılındı." deniliyordu. Kahramanmaraş, Hayrettin Güngör ismini Habertürk'ten duydu. Ardından Ak parti Genel Merkezi'nden ve Kahramanmaraşlı siyasetçilerden gelen bilgilerle bu haber doğrulanmış oldu.

Ancak bu gün Habertürk'te yine Sevilay Yılman imzasıyla yayınlanan haberde "Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bazı büyükşehirlerin de aralarında olduğu 28 ilde AK Parti'nin aday göstereceği isimlere ulaştı. İşte o liste" denilldi. Sevilay Yılman'ın bu gün yayınladığı listede Kahramanmaraş'a yer vermemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE O HABER

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul başta olmak üzere 28 ilin adayı belli oldu. İzmir’de Nihat Zeybekciile vitrine çıkacak AK Parti’nin son anda bir değişim olmaz ise adaylığında karar kıldığı o isimlerin tam listesi:

İstanbul: Binali Yıldırım
Ankara: Mehmet Özhaseki
Sivas: Hilmi Bilgin
Bolu: Fatih Metin
Antalya: Menderes Türel
Gaziantep: Fatma Şahin
Konya: Uğur İbrahim Altay
Denizli: Osman Zolan
Kırşehir: Yaşar Bahçeci
İzmir: Nihat Zeybekci
Samsun: Mustafa Demir
Malatya: Selahattin Gürkan
Düzce: Faruk Özlü
Hatay: Mehmet Öntürk
Diyarbakır: Mehdi Eker
Bursa: Mehmet Müezzinoğlu
Erzincan: Cemalettin Başsoy
Gümüşhane: Ercan Çimen
Şanlıurfa: Zeynal Abidin Beyazgül
Tokat: Eyüp Eroğlu
Bayburt: Mete Memiş
Nevşehir: Rasim Arı
Eskişehir: Burhan Sakallı
Kayseri: Memduh Büyükkılınç
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Artvin: Mehmet Kocatepe
Zonguldak: Özcan Ulupınar
Bingöl: Yusuf Coşkun…

İTTİFAK BEKLENİYOR

Bu arada MHP ile yerel yönetimler için yeniden masaya yatırılan ittifak görüşmeleri tam neticelenmediği için AK Parti, ittifak gereği MHP'nin adaylarını destekleme olasılığı olduğundan başta Adana olmak üzere, Mersin, Manisa, Erzurum ve Balıkesir illerinde karar vermek için ittifak görüşmelerinin sonucunu bekliyor.

Eğer ittifak müzakereleri olumlu sonuçlanırsa söz konusu bu illerde AK parti aday çıkartmayacak ve MHP'nin adaylarını destekleyecek...