Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama ve yoklamalara ilişkin resmi tutanaklara göre Şükür, 22 Haziran 2011 tarihinde yapılan ilk Genel Kurul toplantısından, 19 Aralık 2013 tarihine kadar geçen sürede 426 oylama ve yoklamaya katılmamış.

Buna göre Hakan Şükür'ün yasama faaliyetlerine devamsızlık oranı yüzde 62 çıkıyor. Bir başka ifadeyle Şükür, Genel Kurul'da yapılan her 100 oturumdan sadece 38'inde hazır bulunmuş, 62'sinde yer almamış.

TOPLANTILARA GİTMEDİ

Şükür'ün Meclis karnesindeki kırık notlar, sadece Genel Kurul toplantılarıyla sınırlı değil. Sporcu kökenli olması nedeniyle Doping Araştırma Komisyonu üyeliğine de seçilen Şükür, komisyonun toplantılarına da itibar etmemiş.

Kayıtlara göre Şükür, 6 toplantıdan sadece 2'sine katılmış. Şükür'ün diğer vekillik faaliyetlerinde de neredeyse hiçbir şey yapmadığı görülüyor. Meclis'e girdiği günden bu yana bizzat hazırladığı kanun teklifi, yazılı veya sözlü soru önergesi yok. Şimdiye kadar sadece üç kez kürsüde konuşma yapan Şükür, grup önergelerinden de sadece birine imza atmış. (Akşam)