Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, çiftçiyi destekleme, hayvancılığı geliştirme adına köylülere dağıtılan süt ineklerinde birilerinin zengin edildiğini söyledi. Halaçoğlu, çiftçiye 8 bin lira kredi kullandırılarak bir yerden süt ineği aldırıldığını hatırlatarak, “Çiftçimiz, 8 bin liraya aldığı süt ineğini buzağısıyla birlikte bir yıl sonra 5 bin liraya satamıyor. Çünkü hayvancılığın geliştirilmesi için değil birilerini zengin etme adına bu işler yapılıyor” dedi.

Türkiye’de tarım ve hayvancılığın ithalatta bitirildiğini dile getiren Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kayseri'de parti binasında yaptığı açıklamada, ithalatla birlikte bütün şehirlerde ilçe ve köylerde yaşayan insanlarında ürettikleri ürünün para etmemesiyle şehir merkezlerine göç ettirildiğini ifade etti. Halaçoğlu, göç ettirilen insanların şehir merkezinde de muhtaç hale getirildiğini belirterek, tarım ve hayvancılıkta gelinen noktayı şöyle anlattı; “İnsanlarımıza, çiftçimize kredi veriliyor süt ineği aldırıyorlar. İnsanlarımıza kredi kullandırarak süt ineğini 8 bin liraya bir yerden aldırıyor. İnsanımız 8 bin liraya aldığı ineği buzağısıyla birlikte bir yıl sonra 5 bin liraya satamıyor. Neden. Çünkü belli bir yerden aldırıyor. Niye kredi veriyorsun. Sen bu insanımıza canlı olarak ineğini verdi. Onun karşılığında da şunu söyle, “İneği sana canlı veriyorum. Buzağısının birini bana vereceksin.” Karşılığını böyle al. Eğer birilerine kazandırmak ve zengin etmek istemiyorsan.”

MHP’nin tarım ve hayvancılığın canlandırılmasına yönelik birilerini zengin etme değil çiftçiyi zengin etme, geçimini sağlama adına projelerini olduğunu dile getiren Halaçoğlu, şöyle konuştu; “MHP iktidarında vatandaşımıza 300 koyun vereceğiz. Canlı hayvan vereceğiz. Bir sürüdür bu. Senden para istemiyorum. Hayvanlar için ağılını da yapıyorum. Yemini veriyorum. Sigortanı da yapıyorum. Tek isteğim satmayacaksın. Benden habersiz satmayacaksın. Bir yıl sonra 300 koyun 500’ü geçer iki yıl sonra bin koyun olur. Sonra ben 300 koyunumu ver diyeceğim. Harcadığın paraların karşılığı ne yapıyorsa onu da verebilir. Bir iki sene sonra bu insanımız para harcamadan en az 500 koyun sahibi olur. Sütü ve yününden de geçimini sağlar. Bizim çok projemiz var. Tarımla ilgili birçok alanla ilgili çözümlerimiz var. Ama çözümlerimizi hep çalıyorlar. Projelerimizi çalıyorlar.”

“İnsanlarımız bir kere bizi denesin ve görsünler. Bizim neler yapabileceğimizi insanlarımıza neler yapabileceğini görmelerini isteriz” diyen Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Biz birileri gibi rahmetimiz gazabımızı aşacaktır söylemi ile tövbe haşa Allah’a şirk koşmayız. Bunu söyleyenlerden değiliz. Biz Allah’a hamd eden. Samimi olarak ona ibadet eden insanlarız. Halkımız gibiyiz. Halkımıza hizmet için bizlerin aracı olduğunu biliyoruz. Allah için insanlarımıza hizmet edeceğiz” diye konuştu.