AK Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy, 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde halkın teveccüh gösterip kendisini Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanlığı görevine layık görmesi halinde, hayata geçireceği en önemli projelerinden biri olan cazibeli içme suyu (şehir şebekesi) projesini biran önce ilçenin hizmetine sunacağını söyledi.

Dulkadiroğlu ve çevresinin en önemli sorunlarının başında içme suyu sorununun yer aldığını belirten AK Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy, İl Genel Meclis Başkanlığı (İGM) döneminde birçok köyün içme suyu sorununu çözdüklerini, bundan sonrada İlçe Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk işinin Dulkadiroğlu İlçesinin mahalle ve köylerinde içme suyu sorununun giderilmesi için çalışma başlatacağını ifade etti.

Cazibeli içme suyu projesi ile Dulkadiroğlu ilçesinde ki tüm halkın gönül rahatlığı ile musluklarından akan suyu içebileceklerini dile getiren Özsoy, ”˜Evlerinde su olmayan vatandaşımız en azından kendi köyünde ve kendi evinde musluktan akan su ile bulaşık makinesi, çamaşır makinesi çalıştırarak cazibeli bir su kullanmış olacaklar.' Şeklinde konuştu.

ARTIK VATANDAŞIMIZ EVLERİNDE TERFİLİ SİSTEM YERİNE CAZİBELİ SU İÇECEK
İl Genel Meclisi olarak başlattıkları ve halen devam eden içme suyu projelerinin olduğunu dile getiren Özsoy, tabiri caiz ise sıranın Dulkadiroğlu İlçesi, mahalle ve köylerinde eksikliği çekilen su sıkıntısına geldiğini, Belediye olarak bu soruna öncelikli olarak el atacaklarını vurguladı.

Gelişen ve değişen dünyada artık her vatandaşın içme suyunu evlerindeki musluktan içmesi gerektiğini dile getiren Özsoy, şu şekilde konuştu: ”˜'Hanefi Mahçiçek'in Belediye Başkanlığı zamanında biliyorsunuz Karasu getirilmişti. Bu su Kahramanmaraş'ın bütün mahallelerine dağıtıldı ve en az 50 yıllık su sıkıntısı çözülmüştü. Daha sonra Dereköy mevkiinde Ayvalı Barajı devreye girerek Belediye ve Devlet Su İşleri (DSİ) arasında yapılan protokol ile arıtması bitirildi. Bu gelişmede su konusunda Kahramanmaraş'a ikinci bir kez destek oldu. Ancak bizim İl Genel Meclisi (İGM) dönemimizde, gündemimize aldığımız ve çözüme kavuşturduğumuz ve halen bazı köylerimizde içme suyu şebekelerinin yapımı devam ediyor. Burada bilhassa yazı köyü dediğimiz köylerimizde terfili sistemle su içmektedir. Bu sistem ise çok pahalıya mal oluyor, hal böyle olunca köydeki vatandaşlarımızda bu suyu içemiyor. Bu sistem hem pahalıya geliyor hem de sık sık arızalanıyor. Bu nedenle bu köylerimizde bir iki hafta su sıkıntıları yaşanıyor.'' Dedi.

CAZİBELİ SU İLE GÜNLÜK EN AZ 250 BİN TON SU VATANDAŞ İLE BULUŞACAK!
Terfili sistemin sıkıntılarına karşılık, cazibeli su şebekesi ile vatandaşların suyu gönüllerince ve rahatça daha ucuza kesintisiz kullanabileceklerinin altını çizen Özsoy: ”˜'Burada en az günlük 250 bin tonluk suyun Dereler'den başlayarak , Elmalar, Çiğli, Çınarlı, Maksut Uşağı, Söğütlü, Karahasanlar, Seyrantepe, Narlıçerkezi, Yeniyurt, Alibeyuşağı, Abbaslar, Demirciler, Kapıçam, Tevekkeli, Kocalar, Öksüzlü ve Küpelikız bölgelerine götürmek şartı ile bu insanlara cazibeli su içirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız musluğunu açtığı zaman suyunu alabilecekler. İnşallah Belediye Başkanı olduğum takdirde vatandaşlarımızı içme suyu konusunda rahatlatacağım. Çünkü birebir bu köylere en az 5 kez ziyaretimde bu sorunlarla karşılaştım. Zaten İGM Başkanı olarak bütün bu sorunlardan haberdarız. Vatandaşımızın birçoğuna o dönem cazibeli su götürdük ve bundan sonrada bu bahsettiğim mevkilere terfili su yerine cazibeli su içireceğiz.''

ARTIK KÖYLERDEKİ EVLERDE DE VATANDAŞLARIMIZ BULAŞIK VE ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANABİLECEK!
Özsoy: ”˜'Cazibeli su ile Vatandaşımız en azından kendi köyünde ve kendi evinde bulaşık makinesi, çamaşır makinesi çalıştırarak suyu kullanabilecekler. Köylerimize en büyük projemiz bu olacak. Ayrıca köylerimize ve hatta bir kısım mahallelerimizde de Taziyeevlerinin eksik olduğunu görüyorum. Biz köylerimize Taziyeevi ve yanına da muhtarlıklarını yaparak hizmet götüreceğiz. Artık bizlere sokakta taziye kabul etmek yakışmıyor, Kahramanmaraş merkezinde ki bu geleneği bizlerde Dulkadıroğlu, mahalle ve köylerinde de sürdüreceğiz.'' Şeklinde konuştu.