Almanya'nın Hamburg eyaletinde 15 Şubat’ta yapılan eyalet parlamento seçimleri sonrası seçimin galibi Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller arasında devam eden ve hafif raylı tren nedeniyle ara verilen koalisyon görüşmelerine devam edildi.

Yeşiller'in seçim vaadi olan hafif raylı tren konusunda SPD geri adım atmadı. Partiler bunun yerine mevcut metro sistemi (U-Bahn) ve bisiklet yolu ağının genişletilmesi ve artırılması konusunda anlaştı. İki parti arasında diğer tartışmalı konu ise Elbe nehrinin derinleştirilmesi projesi. Yeşiller seçim öncesinde söz vermelerine rağmen projeye karşı çıkmayacaklarını açıkladı.

Yeşiller Hamburg Parti Başkanı Katharina Fegebank varılan anlaşmadan memnun olduğunu belirterek, “Liman, ekonomi ve ulaşım konularına çok zaman ayırmamıza değdi.” dedi.

SPD Meclis Grup Başkanı Andreas Dressel ise Elbe'nin derinleştirilmesini kastederek, Hamburg limanı için çok önemli karar aldıklarını bildirdi.

SPD ile Yeşiller arasında bundan sonra büyük bir sorun çıkmayacağı tahmin ediliyor. Koalisyon görüşmelerine yarın devam edilecek.