Hanefi Mahçiçek: “ Muhteşem bir belediye binası yapıyoruz. Mimarisi ile büyüklüğüyle yapacağı hizmetlerle Kahramanmaraş’a 50 sene katacak bir bina yapıyoruz ve bitmek üzere, 2016’nın 1. Ayında ihaleye çıktık bir firma ihaleyi aldı. İsimlerden bahsetmeyelim, ama bir başka firma o ihaleye itiraz etti. İtirazı biz reddettik mevzuata uygun değil diye reddettik. Biz reddettikten sonra başka bir itiraz edilecek kurum daha vardı oraya gidildi. Neresi orası Kamu İhale Kurulu yani belediye devreden çıktı. Kamu ihale kuruluna itiraz edildi. Kamu ihale kuruluda o itirazı reddetti. Sonra o arkadaşlar tabi artık itirazın merceği Ankara olduğu için mahkemelerde de yetki Ankara mahkemelerindeydi.

ANKARA BİZİM İHALEMİZİ UYGUN GÖRMEDİ

Ankara’da idari mahkemesine dava açıldı. 2 3 ay gibi kısa sürede mahkeme bizim yaptığımız ihaleyi uygun görmedi. Mahkeme kararı bize geldi, yapacağımız karar neydi o mahkeme kararını uygulamaktı. Mevcut yapan firmayı tasfiye ettik. O itiraz eden ve davayı kazanan firmayı davet ettik. Ama kamu ihale kurumu tabiki süreci takip ettirdi.

Kamu ihale kurulu Danıştay’a başvurdu. Ama biz bu ara o arkadaşlara işi verdik devam ediyorlardı. O ara bir takım sıkıntılar oldu, işçilerin ücretleri falan ödenmedi bizi ilgilendirmiyor. Takriben 6 7 ay sonra Danıştay bir karar verdi. Biz bu mahkeme kararını uyguladık ama sonra Danıştay böyle bir karar verdi. Kamu ihale kurulunu haklı gördü. Ankara idare mahkemesinin verdiği kararı iptal etti. Bizim kararımız geçerli dedi. Şimdi yapılacak iş neydi mevcut arkadaşı tasfiye edecektik. Mevcut arkadaşı tasfiye ettik. İhaleyi ilk alan firmayı aradık çağırdık ve gel işi yap dedik. E tabi aradan da 1 yıl gibi bir süre geçti ve o firma ben o fiyata yapamam dedi. Neden diye sorduk… Fiyatların değiştiğini belirtip yapmadı. Bakın Allah şahit başkan yardımcılarımız da vardı 3 4 defa o müteahhit firmaya gittik ve devam edin bu inşaata dedik. Onlar devam etmek istemediler. Başka çaremiz olmadığı için yeniden ihaleye çıktık. 6 tane firma katıldı ihaleye, 6 tane firmadan 42 milyon civarında kaba olarak en az fiyat biçen firmaya verdik.

ÇEVRE DÜZENİ

Dedik binamızın görünümü taş kaplama yapalım güzel görünsün. İçerisinde meclis odası gibi bir takım eksiklikler vardı onları da tamamlayalım öyle bir ihale yapalım. Belediye Hizmet Binası Çevre ve İkmal Düzenleme ihalesi yaptık. Çevre düzenlenmesine 15 milyon 500 bin lira değil, ikmal inşaatı ile birlikte 15 milyon 500 bin lira ihale ettik. Bunlarında ayrıntısı var. Bunlarda gizli değil, EKAP üzerinden görebilirsiniz.

Belediye de yolsuzluk var mı sorusuna :  " Kesinlikle yok, bu soruyu sormanıza bile gerek yok. Bizim bilgimiz dahilinde birşey olamaz, olursa da gereğini yaparız " dedi.