Suriye'de kendi vatandaşı olan 100 binden fazla insanı katleden, son olarak da yaklaşık 1500 kişiyi kimyasal silahlarla katleden Esad'a, Haydar Baş'tan övgü dolu sözler geldi.

Esad'ın vazifesini yaptığını, barışçı olduğunu, soğukkanlı davrandığını ve yerli yerinde hareket ettiğini dile getiren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, sahip olduğu Meltem TV'de Esad'ı eleştirenlere ise sert sözlerle yüklendi.

HAYDAR BAŞ'TAN ESAD'I ELEŞTİRENLERE KÜFÜR

Daha önce de Esad'ı Hz. Hüseyin'e benzeten, Esad'a karşı olanları da Yezid'e benzeten Baş'ın bu seferki sözleri çok konuşulacağa benziyor.

Baş, Meltem TV'deki bir programda Esad'ı 'barışçı' ilan ederek, Esad'ı eleştirenlere birbirinden ağır sözlerle hakaret etti. Baş, sözlerinin devamında ise Esad'a yapılanların karşılık bulacağı uyarısında bulundu.

ESAD'A KATİL DİYORSUN ŞEREFSİZ KÖPEK

Esad'ın kendi ülkesini korumaya çalıştığını savunan Baş, Esad'a katil diyenlere ise şunları söyledi:

'Sen kalkıyorsun, Özgür Suriye Ordusu adına iş yapan bu adamları Esad susturuyor diye Esad'a katil diyorsun Allah senin belanı versin, şerefsiz seni, senin gibi köpek var mı, hain seni' 'Adam vatanını koruyacak, devletini koruyacak, suçlu olacak bunlar münafıklık yapıp, İslam toplumunu birbirine katacak haklı olacak pes yani'

MÜLTECİLER PARAYLA KANDIRILDI

Suriye halkının Esad'a bağlı olduğunu ve Esad'ın politikalarını kendisinin de çok beğendiğini belirten Baş, Suriye'den Türkiye'ye gelenlerin kandırıldığını para ile ikna edildiğini iddia etti.

'KAÇACAK DELİK ARAYACAKSIN'

Türkiye'nin Esad karşıtı politikalarını da eleştiren Baş: 'Bu Türkiye'ye kim ne yaptı? Allah senin elini kolunu bağlar, belanı verir. Kaçacak delik arayacaksın. Dünya fare deliği kadar sana dar gelecek. Esad'a yaptığının karşılığını Allah belanı verecek.' dedi.