AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir: “Hayrettin beyin kimliği ve bekraundu ile ilgili kimsenin söyleyecek bir şeyi yok. Bu şu demek; ‘Demek ki bu konu iyi araştırılmış ve önümüze konulmuş’ dolasıyla birinin siyasi beklentisini karşılamak için dersek gelen arkadaşımızın donanımına haksızlık etmiş oluruz” dedi.

Özdemir, AK Parti il binasında düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularına cevapladı. Bir basın mensubunun, “Parti içi Siyasi çekişme” sorusuna Ahmet Özdemir şu cevabı verdi: “Hayrettin Güngör TBB Genel Sekreteri Yani, İBB Belediye Başkanından Hakkari Belediye Başkanında, siyasi partisi ya da büyüklüğünü küçüklüğünü bir kenara bırakarak söylüyorum, zaman zaman fikir aldığı yardım istediği bir kişiden bahsediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika üretme kurulunda görev yapan birisi. Bu siyasi çekişme ile oraya gelmişse ise bu çok başarılı bir iş. Ama AK Partide siyasi çekişmeler dikkate alınmaz. 
AK PARTİ VE CB AYRI ÇALIŞMA YAPIYOR
Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımız bir çalışma yapıyor. Milletvekilleri ve il başkanı da buna şahit olmuştur. Bizden görüş alırlar ve ondan sonra o ekip çalışır. Hem de o kadar ketum çalışır ki, bu çalışma hiçbir zaman kamuoyuna sızmaz. Sonuçta ortaya çıkan isim üzerinde şu olabilir; ‘Mevcut belediye başkanımızla ilgili memnun olan arkadaşlarımız da vardır, memnun olmayan arkadaşlarımız da vardır’. Ama gelen arkadaşımızın kimliği ve bekraundu ile ilgili kimsenin söyleyecek bir şeyi yok. Bu şu demek; ‘Demek ki bu konu iyi araştırılmış ve  önümüze konulmuş’ dolasıyla birinin siyasi beklentisini karşılamak için dersek gelen arkadaşımızın donanımına haksızlık etmiş oluruz. Cumhurbaşkanlığında bu işi yapmakta çok büyük bir işi. Onu yapmak varken gelip burada Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yapmak bu daha çok şehrimizin menfaatine ve hayrına olacak. 
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Bizim için Hayrettin beyin burada olması iyi olacak. Belki şahsın kendisi için burada olmak pek bir anlam ifade etmeye bilir. Yaptığı iş itibarıyla. Söylemek istediğim: ‘Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti yerel yönetimler başkanlığının yaptığı bir çalışma’. Kamuoyunda her zaman bu konuşulur. AK Parti camiasının dışında birileri, AK Partilerinin içinde siyasi çekişme olarak anlatılar ki, burada gerçekten bir ayrışma olsun ve biz bundan beslenelim. Böyle söyleyenler olur, ama biz hiçbir zaman buna fırsat vermeyiz. 
Görüş ayrılıklarımız var mı? Hepimiz akıl ve fikir sahibi insanlarız. Muhakkak görüş ayrılıklarımız olur ama seçim zamanı geldiğinde böyle yan yana oluruz. Başkanımız bize görev verir bizde onu yerine getiririz. Buna da hiçbir zaman meydan vermeyiz” 
MEMNUNİYET VAR
Hayrettin Güngör ile alakalı halkta bir teveccüh olduğuna dikkat çeken Özdemir şunları dile getirdi: “Hayrettin Güngör çapında birisinin aday gösterilmesinden dolayı tabi ki vatandaşımızda bir memnuniyet var. Biz hepimiz şunu istiyoruz, bizi yöneten insanların yaptıkları işlerde donanım sahibi olmasını istiyoruz. Yaptığı işe hakim olmasını istiyoruz. Biraz siyaseti bilen, biraz siyasete meraklı insanlar o CV’yi okuduğu zaman bundan memnun oluyorlar. Bu yönüyle ben Hayrettin Güngör için bir eleştiri duymadım. Hayrettin Güngör uzun yıllardır bu şehrin belediye başkanlarına hizmet verdiği için şehre bir yabancılık çekmeyeceğini düşünüyorum. Yerel Yönetimler Başkanlığı’mızın bir bölge koordinatörü var. O koordinatör gelir bir saha çalışması yapar, il başkanımızla da yapıldı hatta bazı yerlerde tek başına saha çalışması yaptı. O saha çalışmasından sonra il başkanımızın, teşkilatımızın görüşlerini aldı. Sonra da milletvekilleri olarak bizim görüşlerimizi aldı. Daha sonra görüşlerde ortaya çıkar isimler üzerinde temayülün olduğu gün kamuoyu yoklaması yapıldı. Mevcut Belediye Başkanı’ndan memnun musunuz diye de anketler yapıldı. Bütün bu bilgilerin hepsi Yerel Yönetimler Başkanlığı’na verildi. AK Parti sadece bir yönden değil bütün yönlerden aday belirleme çalışması yürütüyor