HDP Adana milletvekili adayı Tugay Bek, iktidarın bir avuç patron için var olduğunu belirtti. Bek, "Onlar için önce düzenin korunması önemli. ‘Aman patronun başına bir şey gelmesin’ diyorlar. İnsanca çalışma koşulları için bir eylem olduğunda işçilerin karşısına polisler dikiliyor." dedi.

HDP Adana milletvekili adayları, ayakkabı imalatında çalışan işçilerle bir araya geldi. Sağlıksız koşullarda günde 10-15 saat, çoğu sigortasız, parça başı usulle çalışan işçiler, son zamanlarda boş gezdiklerini belirterek, işlerin azlığından şikayet etti. Büyük Saat Kazancılar Çarşısı'nın ara sokaklarında büyük firmalar için çiftini en fazla 3,5 liraya diktiği ayakkabıların mağazalarda yüzlerce liraya satıldığını ifade eden işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarından şikayetçi.

Adana milletvekili adayları Tugay Bek ve Kader Duman, ayakkabı imalatında çalışan işçileri ziyaret edip sohbetti, sorunlarını dinledi. HDP ittifak içerisinde seçimlere giren Emek Partisi toplantı öncesi broşürler dağıtarak işçileri toplantıya çağırdı. İşçilerin sorularını cevaplayan Tugay Bek, AK Parti’nin diğer partilere yönelik başlattığı kaynak tartışmasına değinerek, "Bize kaynağı nerden bulacaksınız diyenler kendilerine saraylar yaptırıyor. Bir de diyorlar ki '1 milyonluk araç Diyanet’in itibarı için. Saraylar devletin itibarı için.' Bizim için itibar şudur; bu ülkenin yurttaşları insanca çalışma koşullarında bir hayat sürebiliyor mu, çocuklarına ekmek götürebiliyor mu, kendisini güvende hissedebiliyor mu? Devletin itibarı bu olması lazım. Bunların olmadığı bir ülkede devleti yönetenler sarayda otursa burada bir itibardan bahsedilebilir mi?" şeklinde konuştu.

Torunlar'da yaşanan iş kazasının dünyaya ambulans ve kurtarma ekiplerinden önce olay yerine gidip olay yerini çembere alan çevik kuvvet fotoğrafıyla yansıdığını ifade eden Bek, iktidarın bir avuç patron için var olduğunu belirtti. Bek, "Onlar için önce düzenin korunması önemli. ‘Aman patronun başına bir şey gelmesin’ diyorlar. Bizim kuracağımız iktidarda bunlar tersine dönecek." dedi. İnsanca çalışma koşulları için bir eylem olduğunda işçilerin karşısında polislerin dikildiğini ifade eden Bek, "Burada kurallara uyulmuyor. İşçi sağlığı, iş güvenliği kurallarına aykırı çalışıyor. Peki devlet nerede?" diye sordu.