Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana milletvekili adayları Rıdvan Turan, Tugay Bek, Kader Duman ve parti yöneticileri, ambar-kargo taşımacılık işçileri ile buluştu.

İlk olarak, TÜMTİS’in örgütlü olduğu Adana Taşımacılık işyerinde 50 kadar ambar işçisi ile bir araya gelindi. Burada ilk konuşan Tugay Bek, 7 Haziran seçimlerinde iki programın yarıştığını söyledi. AKP ve diğer düzen partilerinin programının sermayenin programı olduğunu ifade eden Bek, buna karşı işçi ve emekçilerin HDP’de birleştiğini aktardı. Bek, AK Parti’nin tuzu kuruların, yatları katları olan, gemicikleri bulunanların partisi olduğunu vurguladı.

HDP milletvekili adayı Rıdvan Turan ise asgari ücretin az olduğunu söyleyenin Cumhurbaşkanı tarafından azarlandığını, işsizliğin, yoksulluğun her geçen gün arttığı bir ülkede yaşadıklarını, bunun kader olmadığını dile getirdi.

HDP milletvekili adayları ve beraberindeki heyet daha sonra TÜMTİS'in örgütlü olduğu Çukurova Kargo işçilerini ziyaret etti. Aadaylar, ambar işçileri ile 7 Haziran seçimlerini konuştu.