Demirtaş, HDP Gaziantep İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresinde, 2015 seçimlerinde ülkeyi yönetmeye aday olacaklarını söyledi. Seçimde barajı aşacaklarını ve parlamentoya daha güçlü bir şekilde gireceklerini savunan Demirtaş, partililerden gece gündüz çalışmalarını istedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, AK Parti ile pazarlık yaptıklarına dair dedikodular yazıldığını aktararak, "Bu tür dedikoduları yazanlara açıkça söylüyorum. Biz bu partinin başında olduğumuz her dakika, siz bu partinin arkasında olduğunuz her dakika; şeref sözü veriyoruz. Biz asla onun bu ülkede diktatörlük kurmasına izin vermeyeceğiz. Asla onun tek adamlığına boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aralarında "kışkırtmaca" oynadıklarını ileri sürdü.

Hükümetin, seçim yaklaştıkça milliyetçiliği kabartıp, milliyetçi oylarla seçime gitmeye gayret edeceğini savunan Demirtaş, "Çünkü biliyorlar ki milliyetçiliği kaşıdınız mı bu ülkede karşılığı var" dedi.

Yaşadıkları olumsuzluklara rağmen faşizme karşı zafer kazandıklarını vurgulayan Demirtaş, bunu demokrasiyle taçlandırmak istediklerini ifade etti.

Baskının, zulmün, katliamın sınırsız olduğu günlerden geçtiklerini öne süren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bakın, onlar şimdi neredeler? Kenan Evren şu anda kötürüm, bir ayağı çukurda, gitti gidecek. Belki arkasından kimse Fatiha bile okumayacak. Ama bu halkın yiğitleri, kahramanları şimdi Ortadoğu'yu sarsıyorlar. Demireller, Çillerler nerede, Doğan Güreş paşalar nerede? Esamesi bile okunmuyor. Faşizme karşı zafer kazandık, şimdi onu demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Türkiye'nin her yerinde kurumsal gerçek bir demokrasiyi inşa etmek bizim boynumuzun borcudur."

- "IŞİD, İslam'a karşı savaşıyor"

Demirtaş, terör örgütü IŞİD'in işgal ettiği her yerde "barbarlık" yaptığını, içinde İslam kelimesi geçmesine karşın en büyük savaşı İslam'a karşı verdiğini söyledi.

IŞİD'in Müslümanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Hangi Müslüman, hangi inançlı, imanlı insan bunların yaptığı gibi kelle kesebilir, kadınlara tecavüz edebilir, köle pazarlarında kadınları satabilir, çocukları diri diri gömebilir. Bunu yapıyorlar şu anda. Bunun adına cihat diyorlar. Allah aşkına, IŞİD barbarlığı başladığından beri Ortadoğu'da ve dünyada İslamiyet ilerledi mi, geriledi mi, buna bir bakın. Bunlar İslamiyet adına değil İslamiyet karşıtlığı için ortaya çıkarılmış, tetikçi örgüttür."

IŞİD'in, Türkiye topraklarından dün Kobani'ye de saldırdığını iddia eden Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun bu konuda açıklama yapması gerektiğini dile getirdi.

Hükümetin kendilerini IŞİD'ten daha tehlikeli gördüğünü aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu anlayışla 'barışı getireceğiz' diyorlar. Barıştan başka bir şey anlıyor bunlar, biz başka anlıyoruz. Bunlar barış denilince, yıllardır mücadele edenler gideceğiz, Sultanın önünde önümüzü ilikleyip diz çökeceğiz zannediyorlar. Böyle olunca barış olmuş olacak zannediyorlar. Oysa biz barıştan başka bir şey anlıyoruz. Yan yana duracağız, dimdik duracağız, eşit duracağız. Ne siz önümüzde boyun bükün diz kırın, ne de biz kimsenin önünde diz çökeriz. Barış eşit şartlarda, adil, adaletli şekilde olabilir ancak."