Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın'ın yerine Muhsin Duran Kalkan belediye başkanı olarak görevlendirildi. Peki Muhsin Duran Kalkan kimdir? Muhsin Duran Kalkan nereli ve hangi görevlerde bulundu?

Muhsin Duran Kalkan kimdir?

1979 yılında Kahramanmaraş' ta doğdu. İlk, Orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Maliye Bakanlığında yaklaşık 2.5 yıl Vergi Denetmenliği Yardımcısı olarak görev yaptı. 2006 yılında yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Adıyaman ili Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.İçişleri Bakanlığı tarafından yurtdışı stajı için gönderildiği Amerika Birleşik Devletlerinin Florida Eyaletinde, bir yıl süreyle İngilizce eğitimi aldı ve Amerikan Kamu Yönetimi üzerine incelemelerde bulundu. Yurtdışı stajının ardından Kamu Diplomasisi ve 94. Dönem Kaymakamlık Kurslarına katılmıştır.

09.04.2010 tarihinde Kırıkkale ili Karakeçili ilçesinde görev yaparken aynı yıl vatani görevini yapmak üzere görevine ara verdi. Askerliğini tamamlamasının ardından görevine döndü.  Daha sonra sırasıyla;

 • 2012- 2014 Kilis Musabeyli Kaymakamı,

• 2014 - 2018 Erzurum Karaçoban Kaymakamı ve Kayyum Belediye Başkanı,

• 31.08.2018 tarih ve 2018/157 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Cide Kaymakamlığı görevine atanmıştır.