TBMM Genel Kurulunda, terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren,  Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun  Teklifinin birinci bölümü üzerinde görüşmeler devam edildi.

Teklifin 1. maddesi üzerinde partisinin verdiği önerge üzerinde söz  alan HDP İstanbulMilletvekili Ahmet Şık, AK Parti iktidarının meşru olmadığını  savundu.

Türkiye'de hukukun rafa kaldırıldığını ileri süren Şık'ın "İktidar  olmanın yarattığı kibrinizi, yalan ve cehaletle yoğuruyorsunuz. Hakikati  söyleyenlere yönelik saldırganlığınızı ise acizliğinizle besliyorsunuz.  Ahlaksızlığınızı, yeterli gelmediğini..." sözlerine AK Parti milletvekilleri  tepki gösterdi.

Terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren teklifin birinci bölümündeki dört madde kabul edildi

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, kürsüden kimseye  hakaret edilmemesini istedi.

GERGİNLİK DEVAM EDİNCE BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Şık'ın sözlerinin ardından, önce AK Parti milletvekilleri, daha sonra  HDP milletvekilleri kürsünün önüne geldi. Kürsüye gelerek tepki gösterenler arasında Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç'da tepki gösterdi. Gerginliğin devam etmesi üzerine, TBMM  Başkanvekili Şentop, birleşime 5 dakika ara verdi. Bir süre kürsü önünde  karşılıklı olarak sözlü sataşmada bulunan milletvekilleri, daha sonra yerlerine  geçti.

Aranın ardından Şentop, Şık'ın sözlerinin iç tüzüğe aykırı olduğunu  belirterek, Şık'a Meclisten iki birleşim geçici çıkarılma cezası verilmesini  teklif etti.

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "Şık'ın sözlerini  etik değerler açısından ifade ettiğini ve milletvekillerinin şahsına yönelik  sözler sarfetmediğini." söyledi.

Daha sonra Şentop, TBMM İçtüzüğü'nün 161'inci maddesine göre Şık'ın  Meclisten geçici çıkarılmasını milletvekillerinin oyuna sundu.

Oylama sonucu, Şık'a geçici olarak iki birleşim Meclisten çıkarılma  cezası verildi. Bunun üzerine Şık, partisinden bazı milletvekilleriyle birlikte  Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Meclisten geçici olarak çıkarılma cezası alan Ahmet Şık'ın bir aylık  ödenek ve yolluğunun 3'te 2'si kesilecek.