7 Haziran milletvekili seçimlerinde Hakkari’de 3 milletvekili çıkartan HDP'liler, çarşı merkezinde kutlama programı düzenledi.

HDP milletvekilleri Selma Irmak, belediye eş başkanları, HDP, DBP eş başkanları ve vatandaşlar, Sümbül Mahallesinde bulunan şehitlik mezarlığını ziyaret ederek daha sonra da Bulvar Caddesi Belediye binası önünde düzenlenen kutlamalara katıldı.
Caddenin her iki şeridi trafiğe kapatılarak sahne için kamyon kasası hazırlandı. Kamyon kasasında sahne alan Fakiye Teyran Kültür Sanat Merkezi sanatçıları, şarkılar seslendirerek halkı coşturdu. HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, halkı kutlayarak birlik beraberlik içersinde barış, kardeşlik ve huzur için başarıyı elde ettiklerini söyledi.

HDP Milletvekili Selma Irmak ise "Bugünleri de gördük, yüzlerimiz güldü ve halk olarak mutlu olduk ve düşmanlarımız ağladı. Bugünleri gördük ya ölüm gelirse gelsin baş göz üstüne." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı'na yüklenen Irmak, "Kim düştü Erdoğan düştü, AKP düştü. Kürt yoktur, Kürt sorunu yoktur, müzakere yoktur diyen Tayyip. Ben bu soruyu size soruyorum Hakkari halkı, Tayyip Erdoğan var mıdır yok mudur? Asıl bizler için Erdoğan yoktur. Kürtleri inkar edenler, çözümsüzlük arayanlar, asıl bizim için onlar yoktur. O nedenle Kürdistan’da sıfır çektiniz sıfır." şeklinde konuştu.