Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarını Bursa’dan başlattı.

HDP Bursa yeni il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün ve eş başkan Kezban Dumlu, 7 Haziran seçimlerinde sürpriz sonuçlar alacaklarını belirtti. HDP Bursa’nın yeni binasını tanıtmak ve seçime yönelik açıklamalar yapmak istediklerini belirten Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, seçimlerde Bursa ve Türkiye’de sürpriz yapacaklarını belirterek, "Hem Bursa’da hem Türkiye’de hepimiz sürprize hazır olalım. Bu sürpriz, HDP’nin göstereceği adaylarla, yapacağı seçim çalışmaları ile ve nihayetinde alacağı oyla göreceksiniz ki artık 2015 8 Haziran’da gerçek anlamda yeni bir Türkiye kurulacak. Bu Türkiye’de tüm ezilenler, dışlananlar, ötekileştirilenler, sesi çıkmayanlar, kadınlar, gençler yer alacak. Partimiz bugün bu çalışmayı tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da hazırlıklarını tamamlayıp, seçime hazır halde tüm örgütleri ile, dostları ve aktivistleri ile başlamıştır. Ama bu yetmez, biz Bursa halkına çağrı yapıyoruz; gelin partimizin listelerine aday olun ve seçim çalışmalarına katkı sunun." şeklinde konuştu.

'HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK'

HDP Bursa İl Eş Başkanı Kezban Dumlu ise yaptığı açıklamasında, dün bir saldırı sonrasında hayatını kaybeden gazeteci Nuh Köklü’ye yönelik saldırıyı kınadı. Dün Meclis'te AK Partili vekillerin muhalefet milletvekillerine yönelik yaptığı saldırıyı kınayarak başladı.

HDP olarak 7 Haziran 2015 seçimlerine güçlü bir ön çalışma ile başladıklarını belirten eş başkanı Kezban Dumlu, "İlimizde de ön hazırlıklarımız tamamlanarak seçim komisyonlarımız oluşturulmuştur. 16 Şubat 2015 itibariyle milletvekili aday adayı başvuruları alınmaya başlandı. Başvuru alımları 2 Mart tarihinde sona erecektir." dedi.