Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlenen imza kampanyası çerçevesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, Abdullah Öcalan için başlatılan imza kampanyası için esnaf ziyaretlerinde bulundu. HDP Muş İl Yönetimi ve üyeleriyle birlikte Yukarı Çarşı mevkiindeki esnafı ziyaret eden Çelik, imza kampanyasıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. İmza kampanyasının yasal olduğunun altını çizen Çelik, gönüllülük esasına göre hareket edildiğini söyledi.

"BARIŞIN TESİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Esnaf ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, imza kampanyasının DBP tarafından başlatıldığını ve 15 Şubat tarihine sona ereceğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Demokratik Bölgeler Partimiz genel merkezinin 15 Şubat'ta bitirilmek üzere, düzenlemiş olduğu Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması yönünde imza kampanyasını Muş'ta yürütmek istiyoruz. Muş'umuzun, Kürt özgürlük hareketine olan katkısını, yurtsever kimliğinden hareketle, 100 binleri toplayabileceğimiz imzalarımızla, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ı özgürlüğüne, bu yönüyle de ekmeğimiz, suyumuz, havamız kadar ihtiyacımız olan özgürlüğümüzün ve barışımızın tesisine bizler karınca kararınca katkı sunmak istiyoruz."

"İMZA KAMPANYASINA YOĞUN BİR İLGİ VAR"

İmza kampanyasına Muş ve diğer ilerden büyük bir ilgi gördüğünü kaydeden Çelik, "Demokratik Bölgeler Partisi Muş İl Teşkilatı seçilmişler, İl Genel ve Belediye Meclisi üyelerimiz ve yöneticilerimizle birlikte halkımızla hem kaynaşmak, hem halkımızdan imzalarını alarak Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ı, önderliğimizi özgürlüğüne, özerk ve özgür Kürdistan'da da demokratik Türkiye'ye de ulaşmak istiyoruz. Halkımızın büyük teveccühüne mazhar olduk ve bu da bizi mutlu etmiştir. Halkımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.