Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Mahmut Toğrul, AK Parti iktidarı döneminde değerlerin aşındırıldığını söyleyerek, hırsızlık ve yolsuzluğun normal karşılanır hale geldiğini ifade etti.

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren HDP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Mahmut Toğrul, farklı parti mensubu vatandaşlardan olumlu tekliler aldıklarını dile getirdi. İktidar tarafından iç savaşa hazırlanır gibi bir seçim politikası yürütüldüğüne dikkat çeken HDP’li Toğrul, “Biz seçime hazırlanıyoruz öncelikle iktidarın bunu anlaması lazım. İktidar şuan gözünü karartmış durumda. Kars, Mersin, Adana yapılanları biliyoruz. Suriye’ye bir savaş açılabileceğini halk hissediyor. En son olarak Bingöl’de bir partilimizin öldürülmesinde iktidarın ne yapmaya çalıştığını anlamada zorlanıyoruz. Bu ülkede iç barış olacaksa biz yüzde 10 barajını açmayalım. Türkiye’nin iç barışı benim vekil olmama bağlıysa ben vekil olmak istemiyorum. Önemli olan beraber, barış içerisinde yaşamak.” dedi.

Ülke değerlerinin aşındığını söyleyen Toğrul, “Hırsızlık, yolsuzluk gibi şeyler normal karşılanır hale geldi. Bir tarafta yoksuzluk diz boyu, diğer taraftan ise lüks, saltanat, şatafat diz boyu. Bu ülkede bunun hesabı sorulmayacak mı?” diye sordu.

Barajı geçeceklerini vurgulayan Toğrul, barajı geçememeleri halinde de demokratik mücadelelerini vereceklerini ve demokratik siyasetten yana olduklarını kaydetti.