CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Daha önce tek başına iktidar olan siyasi partiler, siyasi tarihin 'Karaca Ahmet'in'de hepsi çöp oldular. Ama Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta" dedi.

Güneş, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin görüşlerini aktardı.

İzmit'teki Kandıralılar Derneği'ne bile üye olmadığını, sadece CHP'ye üye olduğunu ve bundan büyük bir kıvanç duyduğunu belirten Güneş, "Dün yapılan Parti Meclisi'nde belediye başkan adaylarımızı tamamlayamadık ama büyük ölçüde tamamladık" dedi.

HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifini eleştiren Güneş, referandumda yapısı değiştirilen HSYK'nın Adalet Bakanı'na bağlanmaya çalışıldığını, CHP olarak tarafsız yargı istediklerini anlattı.

CHP olarak 65 yıldır tek başına iktidar olamadıklarını kaydeden Güneş, iktidar oldukları dönemde tarih yazdıklarını savunarak, şöyle konuştu:

"Biz tek başımıza 1950'den beri iktidar olmadık. 1950'de Demokrat Parti iktidar oldu. 1965'te Adalet Partisi iktidar oldu, biz olmadık. 1983'te Anavatan Partisi iktidar oldu, biz olmadık. 1991'de Doğru Yol Partisi bizim SHP koalisyonuyla iktidar oldu, biz olmadık. 2002'de AKP iktidar oldu. Onu hariç bırakıyorum, ondan önceki siyasi partiler nerede şu anda biliyor musunuz? Siyasi tarihin 'Karaca Ahmet'in' de hepsi çöp oldular. Ama Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta. Onlar yok oldu. Diğer bütün sağ partiler yok oldu."

Güneş, her CHP'linin her şeye rağmen, en zor şartlarda partisini savuna neferler olduğunu ifade etti.

Toplantıya, CHP İl Başkanı Esat Şengül, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ünal Ateş, Onikişubat Belediye Başkan adayı Ülkü Eren, Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Ali Zabun ve partililer katıldı.