AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni anayasayla ilgili açıklamalarına ve Başbakan Erdoğan'a yönelik açıklamalarına yanıt verdi. "Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye bile korkan, Ankara'da kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız" dedi. Bahçeli açıklamasında, "48 maddenin, Meclis Genel Kurulu'na getirilmesi çok erken, çok zamansız ve çok da gereksizdir" demiş, Erdoğan'ın PKK ile işbirliği içerisinde olduğunu ifade etmiş, ülkeye ihanet ettiğini belirtmişti.

AÇIKLAMANIN SATIRBAŞLARI

Bahçeli, "Bu çok erken, çok gereksiz bir teklifti" diyor. MHP, Ak Parti gibi bir parti olsa, iktidar gibi omuzunda büyük bir yük olsa, her hafta bir ülkeyi dolaşsa, diyeceğiz ki birbirleriyle irtibat kurmakta zorlanıyorlar. Diyeceğiz ki böyle...

Topu topu bir avuca sığacak kadar milletvekiliniz var. Grup başkanvekili başka bir şey söylüyor. Bugün Sayın Bahçeli bayramlık ağzını açacak "Buna gerek yoktur" diyecek...

Türk milleti isminden de kimsenin bir rahatsızlığı yok. Ankara başkent olarak kalmalıymış. Ankara zaten başkent. Çok komik oluyorsunuz. Ay-yıldızlı bayrakla ilgili bir problem mi var?

Diyor ki, "Tek dil Türkçedir" diyor. Hayır, Sayın Bahçeli, resmi dil Türkçedir ve Türkçe olarak kalacaktır. Başka bir şey daha söylüyor. Etnik ve bölgesel dillerin tanınmasına müsaade etmeyeceklermiş. Bir yerde bir etnisite varsa, orada insanların bir dil vardır. İnsanların dilini tanımamak senin ne haddine? Onu nasıl tanımamazlıktan gelirsiniz?

4 siyasi parti bir araya geldi. Oybirliğiyle tüm madddelerin geçmesini kabul ettik. Buna rağmen muhalefet zamana uğradı. Biz 'Gelin bu işi başaralım, bir şeref söz konusuysa hepimizin şerefi olsun' dedik. Bahçeli soruyor? Anayasa değişikliğiyle nereye varmaya çalışıyorsun? Bütün konuşmalarımızda var. Biz gerçek manada bir hukuk devleti olan bir Türkiye istiyoruz. Etnik farklılıkların saygı gördüğü, her insanın ana dilinin saygı gördüğü bir ülke istiyoruz.

MHP çok büyük bir tutarsızlık sergilemiştir. Bunu halkımızın takdirine sunuyorum.

"KULUÇKAYA YATMIŞ BİR ZAVALLISINIZ"

Sayın Bahçeli siz uçağa bile binmekten korkan Ankara'da kuluçkaya yatmış bir zavallısınız. Yok biz Somali ile, Suriye ile ilgileniyormuşuz da... Biz sizin gibi ırkçı bir bakışla bakmıyoruz dünyaya. Sayın Bahçeli bir anket yapılsa şimdi ve önceki liderlerle kıyaslandığında Başbakan Erdoğan'a 3-5 kat daha fazla sempati duyulduğu ortaya çıkar.

"İTİBARSIZ"

Başbakan'a "Senin Türklükle problemin var" diye tekrarlamaz mı? İlginçtir, Bahçeli Başbakan için diyor ki "Efendim sen itibarını inandırıcılığını kaybettin" diyor. Bütün yapılan anketlerde Başbakan'ın itibarı başarısı diğer bütün siyasi partilerin başkanlarının toplamından daha fazladır. Sayın Bahçeli sana yüzde 13-14 oy veren bir kitle var. Ama sana oy veren MHP'lilerin de yarısı sana itibar ediyor. Bu da 5 puanlık bir itibar, eski deyişle 5 kuruşluk bir itibarın var. Sen bu kadar oy avcılığı adına nasıl saldırabilirsin? Ben Sayın Bahçeli'yi akıl ve izanla konuşmaya davet ediyorum.

"BAHÇELİ RUH HASTASI OLMUŞ"

Akıl ve iz'anla konuşmaya davet ediyoruz. Çözüm süreci denen kabus diyor. Bu Türkiye'de çoğu insanda umut oluşturmuştur. Ancak Bahçeli'de çok rahatsızlık uyandırmış. Çünkü çatışmadan besleniyorlar. MHP ve BDP birbirlerini besleyen partilerdir. Terör bittiği gün MHP tüm tezlerini kaybedecektir. PKK yeniden saldırırsa güvenlik güçleri elma mı toplayacak. Çözüm süreci Bahçeli'nin kimyasını bozmuşa benziyor. Hakikaten ruh hastası olmuş. Böyle bir siyaset olmaz. Sayın Bahçeli şiddet sizin kodlarınızda var. Başbakanımıza eli sopalıların başbakanı derse buna kargalar güler. Bahçeli gibi fikretmeyenler küfreder...

"HADDİNİZİ BİLİN"

Başbakan'a aşağılık sıfatını çoktan hakettiğini söylüyor. Şu ramazan günü bu hakaretlerle sözetmek istemezdim. Ama haddinizi bilin. Hakaret etmek zorunda değilsiniz. Başbakan haysiyetini İmralı'dakine kaptırmış. Bu söylenecek laf mı? Sayın Bahçeli küfretse de AK Parti halka beraber yürüşüne devam edecektir. Sayın Bahçeli'ye sakin olmasını temenni ediyorum. Sayın Bahçeli size de adamlarına da söylüyorum birşey söylerseniz cevabını alırsınız. Bize bel bağlayan insanların vakarını ayaklar altına alınmasına müsade etmeyiz.