CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, AK Parti’nin iç güvenlik paketiyle demokrasiye en büyük darbeyi vuracağını, ülkede sıkıyönetim döneminin başlayacağını ifade etti.

Paketi “sıkıyönetim yasası” olarak tanımlayan Bulut, paketin yasalaşması durumunda Türkiye’nin tam anlamıyla polis devleti olacağını vurguladı. AK Parti’nin molotof kokteyli kullanımı ve uyuşturucuyla mücadele gerekçesinin de samimiyetsizliğin göstergesi olduğunu kaydeden Bulut, “AKP, tıpkı referandumda olduğu gibi paketi süsleyip hedef saptırmaya çalışıyor. Demokrasiye, kişisel hak ve özgürlüklere büyük bir darbe vuracak bu sıkıyönetim yasasına toplumun tüm kesimlerinin karşı çıkması gerekiyor.” dedi.

Türkiye’nin sıkıyönetime değil özgürlüğe gereksinimi olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada TBMM’de tartışmalı bir şekilde görüşülmeye devam edilen sözde “İç Güvenlik Paketi’nin cumhuriyete ve demokrasiye darbe girişimi olduğunu söyledi.

Paketin yasalaşması durumunda ülkede fiilen sıkıyönetim döneminin başlayacağını ifade eden Bulut, iktidarın ülkeyi polis devletine çevirme çabasında önemli bir adım daha atmış olacağını kaydetti. Uyuşturucu madde ve molotofkokteyli kullanımının önüne geçilmesi gerekçesiyle paketi cansiperane savunan AKP iktidarının samimi olmadığının altını çizen Bulut, “Türk Ceza Kanunu ile molotofkokteyli kullanımı zaten yasaktır ve cezası vardır. CHP’nin sözde iç güvenlik paketi görüşülürken verdiği uyuşturucuyla ilgili araştırma önergesinin AKP oylarıyla reddedilmesi bu gerekçenin de bir kılıf olduğunu ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.