İdris Bal, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınıp serbest bırakıldığı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başanı Hidayet Karaca'nın ise tutuklandığı operasyon hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soru önergesi verdi. İdris Bal, Davutoğlu'na "Bu süreçte çifte standart sergilenip sergilenmediğini, Ekrem Dumanlı 8 gün gözaltında kalırken Hüseyin Gülerce'nin neden VİP ifade verdiğini", operasyonu haber yapan diğer gazetelerin de neden ifadesine başvurulmadığı sorularını yöneltti.

İdris Bal'ın, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Davutoğlu'na yönelttiği sorular şu şekilde: "Medya'ya darbe operasyonu olarak basına yansıyan ve Tahşiyeciler adlı gruba kumpas kurduğu iddiası ile haklarında silahlı terör örgütü kurmaktan 31 kişi gözaltına alınmıştır. Buna göre; 

1. Bu operasyonda gazete, TV yöneticileri gözaltına alınmış ve bir TV yöneticisi hapse yollanmıştır. Bu süreçte çifte standart ve tutarsızlık sergilenmiş midir? 

2. Zaman GYY Ekrem Dumanlı, Tahşiye örgütü ile ilgili yazılarda imzası olmadığı halde 80 saat gözaltında tutulmuştur. Konuyla ilgili yazı yazan Hüseyin Gülerce neden sadece VİP ifade verip ayrılmıştır. 

3. Aynı Tahşiyecilere yönelik operasyon ile ilgili Vatan, Sabah, Hürriyet gazetelerinde de haber yapılmıştır. CNN Türk, TGRT Haber, bugün Cumhurbaşkanı danışmanı olan Yiğit Bulut tarafından geniş ve yorumlu haber olarak Habertürk'te yayınlanmıştır. Kendisi ile ilgili Dönemin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de geniş bir köşe yazısı ele almıştır. Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alındığı bir dönemde bu gazete ve TV haberleri ile ilgili kişilerin neden ifadelerine başvurulmamıştır. Başvurulacak mıdır? Başvuruldu ise kimlerin ifadelerine nasıl başvurulmuştur?"