Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın 13 yıldır iktidardan alamadığı temel ihtiyaçlara yönelik hizmetleri, bir yıl içinde vermeye başladıklarını söyledi.

MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, ilçe yöneticileri, milletvekili adayları ve partililerin katıldığı Kışla Mahallesi’ndeki MHP mitinginde konuşan Başkan Sözlü, su ve yol sorununu bile çözemeyen mevcut iktidarın, 13 yıldır Türkiye’yi uçurduklarını, iyi yönettiklerini dile getirdiğini, oysa gerçeğin çok farklı olduğunu belirtti.

Başkan Sözlü, “Bugün memleket insanı bizden, 21. yüzyılda hala yaşadıkları yerde bulunmayan suyu istiyor, yol hizmeti talep ediyor. 13 yılda su şebekesi bile götürememişler insanımıza. Bu yıl yaptıklarımızla tam 2 bin km birinci sınıf yolu tamamlayacağız. Yol hizmetimizi anlatmak için ‘Yolsuzluğu bitiriyoruz’ yazdık ilan panolarına. Bundan alınsa alınsa benden önceki belediye yönetimlerinin alınması gerekiyordu fakat onlar kendine güvendiği için tepki gelmedi. Ankara’dakilerden ses geldi. Neden anlamadım? Sizlere hep iktidar partisine oy vermeniz halinde daha iyi hizmet alacağınız söylendi. Bu memleket AKP’li belediye başkanlığını da, AKP’li hükümeti de gördü.” dedi.

İKTİDAR CESARET EDEMEDİ BİZ YAPTIK
Göller Yaylası’nda 5 yıl önce, o günün parasıyla 40 trilyonluk su projesi çıkarıldığını hatırlatan Başkan Sözlü, “Ne özel idare ne hükümet yaklaşabildi yanına. Söz konusu parayı güncellersek bugün en az 200 milyon lira yapar. Sizin seçtiğiniz bu kardeşiniz, yol arkadaşlarıyla, mesai arkadaşlarıyla birlikte projeyi yeniledi. 25 km ileride yeni bir kaynak bulduk. O kaynağa ulaşmak için kayaları yara yara gittik. 25 km sonra suyun kaynağına ulaştık. Boruyu oradan geçireceğiz ama Kozan’dan Göller’e, Göller’den de Saimbeyli’ye bağlantı yollarıyla da 30 km’lik yeni bir yol açtık. 4 pompayla Göller’e kadar suyu çıkarıyoruz. Anahtar teslim 7 buçuk milyon liraya ihale ettik.” diye konuştu.