Milli İttifak Antalya milletvekili adayı Yılmaz Derin, siyasi iktidarın hukuksuz uygulamalarının ülkede hukuka güveni azaltığını söyledi.

Türkiye'nin özellikle son 17 aydır siyasi iktidarın Meclis'teki çoğunluğa bağlı çıkarılan torba yasalarla ülkeyi hukuk noktasında 'ayıplı ülke' konumuna getirdiğini belirten Derin, ileri demokrasi, kişi hak ve hürriyeti, basın özgürlüğü, fikir ve ifade özgürlüğü, demokrasi ve hukuka güvenin olmadığı yerde yabancı yatırımcının yatırım yapmasının hayalperestlik olacağını kaydetti.

Korku, sindirme, adam kayırma, 'bendensin değilsin' ve ötekileştirme siyasetiyle ülkeyi yöneteceklerine inananların çok yakın bir gelecekte sonunu herkesin göreceğini vurgulayan Derin, 7 Haziran'da siyasi iktidarın, 13 yıldır ülkeyi kötü yönettiğinin seçmen tarafından tescilleneceğini söyledi. Milli ittifakın seçim barajı sorununun olmadığını söyleyen Yılmaz Derin, Meclis'e girmeleri halinde halkın sorunlarını en iyi şekilde savunarak gündeme getireceklerini vurguladı. Derin, "Maalesef ülkemizde hukuk hiç bir dönemde böylesine siyasileşmedi. Siyasi iktidar, gen yapısını bozarak hukuku guguk hale getirdi. Ülkemizde ilk defa 2 hakim, verdiği karar sebebiyle hiç bir delil gösterilmeden tutuklandı. Bugün ülkemizde en fazla güvenilmeyen kurumların başında yargı gelmektedir. Bu, ülkemiz adına üzüntü verici. Hukuk, hepimizin koruyucu şemsiyesi olması gerekir." diye konuştu.