Muş İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, AK Parti eski İl Başkanı ve AK Parti’den milletvekili seçilen Mehmet Emin Şimşek’in Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıklıları Hastanesi’nin eski binaya taşınması hakkında çıkan haberlerine tepki gösterip, ‘Herkes haddini bilsin’ dedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Çetinkaya, şunları söyledi: “Muş’a yapılan modern bir hastane ile tüm sağlık alanları bir kampüste toplandı. Bu nedenle mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan eski Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi boşaltıldı. Binanın boş kalması üzerine karar organı olan İl Genel Meclisi’nin kiraya yada satılması yönünde çalışmalarımız oldu. Sayın Valimizin de bilgisi doğrultusunda biz bu binayı tekrar bir sağlık hizmetine verilmesini arzu ettik. Bazı teklif ve çağrılarımız oldu. Yaklaşık 6 ay önce biz o binanın sağlık hizmetlerine verilmesi için kararlar aldık.”

“HERKES YETKİSİNİ BİLECEK? ONA GÖRE KONUŞACAK”

AK Parti İl Başkanı ve AK Parti’den Muş Milletvekili seçilen Mehmet Emin Şimşek’i Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıklıları Hastanesi’nin eski binaya taşınması hakkında çıkan haberleri eleştiren Çetinkaya, “Biz küçük bir memlekette yaşıyoruz. AK Parti İl Başkanı ve Milletvekili yanlış yapıyor. O bina İl Özel İdaresi’ne ait ve sadece biz İl Genel Meclisi olarak orayı kiraya verebiliriz. Buna karışma gibi bir hakkınız ve yetkiniz yok. Herkes hem haddini hem de makam, mevkisini bilecek. Siz kalkıp halkı neden yanıltıyorsunuz. Biz zaten yaklaşık 6 ay önce o binanın sağlık kuruluşlarına verilmesi için zaten gerekli kararları aldık. Siz neyin derdindesiniz. Ben buna açıkça emek hırsızlığı diyorum. Herkes kendi görev yetkileri çerçevesinde kalacak. Bu konuda herkesi haddini bilmeye ve yetkisini aşarak bu halka yalan beyanlar vermemeye davet ediyorum. Biz bu memleketin düşmanı değiliz. Biz siyasi bir terbiye ile büyümüş insanlarız ve partimizin verdiği terbiye ile hareket ediyoruz. Bizim Milletvekillerimiz ve İl Eş Başkanlarımız bu tür açıklamaları neden yapmıyor? Çünkü parti terbiyesi almış ve yetkileri dahilinde konuşuyorlar. Bu nedenle bir daha bu tür açıklamaların yapılmasını istemiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. HDP olarak ildeki iktidarımızı seve seve kabullenmek zorundasınız ve kabullenmeyi bileceksiniz. Çalışmadığımızda, hizmet üretmediğimizde ve yanlış alanlarda olduğumuz zaman işte o vakit herkes bizi eleştirme hakkına sahiptir. Ancak biz tekrar şunu istiyoruz; herkes haddini bilsin ve yetkinin kimde olduğunu bilsin” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaya BDP İl Genel Meclis Üyeleri Ümit Sakık ve Ömer Altay da eşlik etti.