Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım arasında yapılması planlanan canlı yayın programını Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ayarlayacak.

İstanbu'da seçilen ancak göreve başladıktan 18 gün sonra mazbatası elinden alınan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın davetine Binali Yıldırım'dan olumlu yanıt geldi. Binali Yıldırım "Sadece İstanbul'u konuşmak şartıyla" canlı yayına çıkabileceğini söyledi. İmamoğlu'da "Elbette, İstanbul'u, 31 Mart seçimlerini ve iptal süreceini tartışacağız" dedi.

İki tarafın da olumlu cevap verdiği canlı yayın tartışmasının TRT'de yayınlanması bekleniyor. Programı ise Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın planlaması bekleniyor. İki taraf arasındaki irtibatı Mahir Ünal sağlıyor.

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma törenine katılan Mahir Ünal konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayına çıkıp çıkmayacakları konusunda yöneltilen soruya Ünal, "CHP ile bir temasımız oldu. Sayın Engin Altay'la bir görüşmemiz oldu. Sayın Engin Altay, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayından sonra CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşme sağladığını ve dolayısıyla bayramdan hemen sonra temas gerçekleştirebileceğimizi ifade ettik. İnşallah ortak canlı yayın için bayramdan hemen sonra bir temas gerçekleştireceğiz" dedi.