Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı İmdat Tufan: “İnsana değmeyen hiçbir projenin içinde olmayacağız. Yol, su, kaldırım boynumuzun borcu. Gönül belediyeciliği yapacağız. Depremi beklemeden kentsel dönüşüme başlayacağız” dedi.

Uzun müddet kamu görevlisi olarak çalıştıktan sonra, inşaat sektörü içerisinde faaliyet göstermeye başlayan İmdat Tufan ailesinin ve çevresinin desteği ile Onikişubat ilçe Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Siyasetin zor ve meşakkatli bir yol olduğuna değinen Tufan, görevi aldığı takdirde yapacaklarını Haber 46’ya anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haliç Kongre Merkezinde açıkladığı adayları tebrik eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Göngör’ü de tebrik eden Tufan: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’e hayırlı olsun diyorum. Hayrettin Güngör beyefendi belediyeciliğin kitabını yazmış birisi. O yüzden Büyükşehir Belediyesine en layık olan kişiydi. Doğru tercih yapıldı. Onikişubat ilçemizin nüfusu yoğun coğrafyası geniş bir ilçemiz. 136 mahalleden oluşan metropol bir ilçemiz. Eğitim seviyesi yüksek genel olarak. Yapılan hizmetlerin bu denli artı olması gerekiyor. Öncelikle biz, bizden önceki belediye başkanların saygı ile yad edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı daha yükseğe çıkarmak için çalışma sürdüreceğiz” dedi

1 AYDA SONUÇ ALACAĞIMIZ İŞLER VAR
Tufan konuşmasında şunlara değindi: “Şehrimizde çok küçük dokunuşlar ile güzel sonuçlara ulaşacağımızı inandığımız bazı aksaklıklar var. Biz bunları bir an önce, göreve geldiğimiz günden itibaren, kısa sürede 1-2 ay içerisinde yapacağımız işler var. Şehrimizin, ana arterlerinde aksayan, eksiklikler, görsel bozukluklar var. Sorumluğumuz dahilinde olan. Biz bunları biliyoruz. Onikişubat’ı modern, yaşanabilir görsellikte bir şehir haline dönüştüreceğiz. Hala imara açılmamış yollarımız var. Biz bunları bir an önce hiç zaman kaybetmeksizin, alt yapı hizmetlerini tamamlayıp, insanların kullanımına açacağız

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DEPREMİ BEKLEMEYECEĞİZ
Kentsel dönüşüm en öncelikle konularımızın başında geliyor. Şehrimizin tarihi dokusundan kaynaklı acil ihtiyaçtır. Kahramanmaraş’ımız, Onikişubat’ımız Dulkadiroğlu beyliğinden gelen bir tarihe sahip olduğu için, böyle bir aciliyet öngörmekteyiz. Tekke, Mağralı, Yusuflar, Gayberli gibi mahallelerimiz şu anda zor şartlarda, 80-100 Metrekare arsalar üzerinde 3 katlı evlerde yaklaşık 15-20 nüfus yaşamakta. Bu da olası bir depremde büyük bir faciaya neden olacaktır. Çünkü sokaklarına girilemeyen, araba geçmez, ambulansın, itfaiyenin giremediği sokaklarımız var. Belli bir noktada yürüdüğünüz zaman araba ile girdiğiniz vakit yolun bittiğini sonrasını merdiven ile devam ettiğini görüyoruz. 

RANT VE KAR ASLA GÖZETMEYECEĞİZ
Bunları bir an önce sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışı ile rant ve kar gözetmeksizin bunları bir an önce dönüştürerek oraları Cumhurbaşkanımızın da defalarca söylediği yatay mimariye uygun dokusuna bozmadan, eski mahalle kültürü oluşturacak şekilde dönüştüreceğiz. Hiçbir kar gözetmeksizin, oradaki insanlarımızı sağlıklı yaşam alanlarına kavuşturacağız.

Şehrimizde bundan 3-4 ay önce bir sel felaketi yaşandı. Bahsettiğimiz mahallerimizin birinde, bodrum katta oturan bir anne ve iki yavrusu boğularak can verdiler. Bu kentsel dönüşümün ne kadar aciliyetli, öncelikli bir konu olduğunu gözlerimizin önüne koydu. Bizim plan ve projelerimizin yapacağımız işler hazır. Görev bize verilirse biz gereğini yapacağız. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK MODELİ
Cumhurbaşkanımızın Türkiye genelinde uyguladığı sosyal belediyecilik modeli var. Bunlar neden ısınma, gıda ve barınma ihtiyaçlarının hepsi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Biz bunları belediye eliyle aynı şekilde devam ettireceğiz. Bir yerde insanların yakacak, yiyecek, barınma ihtiyacı varken, siz onlara dokunmayacak çok apsürd projeler ile insanları dokunmayacak işler ile yola çıkarsanız kaynaklarınızı da bu yönde harcarsanız, insanlara ulaşamazsınız. Öncelikle insanların acil konularına değineceğiz. Çok afaki değil de insanlarımızın günü birlik acil ihtiyaçları nelerdir onlardan başlayacağız. Sırasıyla diğer büyük projelerde gelecektir”