AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "16 Nisan'daki halk oylamasında, halkımızın da desteğiyle, geçmişteki büyüklerimiz Adnan Menderes'in, Alparslan Türkeş'in, Turgut Özal'ın ve Necmettin Erbakan'ın isteyip de yapamadığı sistem değişikliğini gerçekleştireceğiz." dedi.

Kılıç, referandum çalışmaları kapsamında Afşin'de AK Parti İlçe Teşkilatına ait "Evet Ofisi"ni ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Kılıç, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve anayasa değişikliği halk oylaması için, vatandaşlardan, ülkenin geleceği için destek istediklerini belirtti.

Türkiye'nin büyümesi için sistem değişikliğinin gerektiğini söyleyen ve 16 Nisan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş için fırsat olduğunu belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Çok dönemli bir eşikteyiz, çok önemli günlerdeyiz. Buna ihtiyacımız var. Türkiye'nin büyümesi, icraatlarımızın daha hızlı olması, geçmiş büyüklerimizin rahmetli Adnan Menderes'in, Alparslan Türkeş'in, Turgut Özal'ın rahmetli Necmettin Erbakan'ın sonradan Süleyman Demirel'in yapmaya arzu edip de yapamadıkları imkan ve güç bulmadıkları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş için fırsat bu fırsattır. Fırsat kapıya bir kere gelir onu da iyi değerlendirmeliyiz. Yoksa o fırsat kaçarsa bir daha da gelmez. Yüz yıldan beri ülke olarak millet olarak bir sistem arayışı içerisindeydik. İsmini saydığım büyüklerimizin de arzusu olan o fırsat 16 Nisan'da kapımıza gelmiştir. Çocuklarımız açısından, gençlerimiz açısından cumhurbaşkanlığı sisteminin mutlaka gerçekleştirmemiz gereken bir durumdur."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve anayasa değişikliği için Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü camiaya verilen destekten dolayı teşekkür eden Kılıç, "Partiler arasında görüş ayrılıkları olur. Fakat şu anda MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de söylediği gibi, biriz, beraber ve bütünüz. Türkiye'nin geleceği için el ele, omuz omuza 'evet' çalışmamızı beraber yürütüyoruz. Bahçeli, genel kurulda da gecesini gündüzüne katarak AK Parti'nin çalışmasına destek verdi. Ülkemiz ve milletimiz adına verilen destek ve çaba için bütün ülkücü camiamıza teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Kılıç, açıklamaların ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ile esnaf ve sivil toplum örgütü ziyaretlerinde bulundu.