Fatmalı Belediyesi ve Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı Yavşan Yaylasında 1. Geleneksel İncir Festivali düzenledi. İncir Festivalinin onur konuğu ise Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'tı.

İncir festivali 1 Eylül Pazar günü saat 9:00 da başladı. Kahramanmaraş merkez ve çevre köylerden yaklaşık 500 kişinin katıldığı festival bir şenlik havasında başladı. Vatandaşlara öğle yemeği ve incir ikram edildi.

Festivalin onur konuğu olan Mustafa Kamalak saat 2:00 sularında Saadet Partisi İl başkanı, Fatmalı Belediye başkanı ve bazı partililier eşliğinde Yavşan Yaylasına geldiler.

Açılış konuşmasını Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten yaptı. Daha sonra kürsüye Prof. Dr. Mustafa Kamalak geldi. Kamalak; gündemden düşmeyen Suriye ve Mısır konularına değindi. Emperyalizmin zulmünden kurtulmanın tek yolunun İslam birliği oldğuunu vurgulayan Kamalak, tüm ülkeyi birlik ve beraberliğe davet etti.

Mustafa Kamalak'ın konuşması sırasında Fatmalı Belediye başkanı Servet Bekereci ile Parti Yetkililieri arasında gerginlik gözlemlendi. İddiaya göre Fatmalı Belediye Başkanı Servet Bekereci'ye Mustafa Kamalak tarafından 12 Şubat Belediye Başkanlığı Adaylığı sözü verilmiş fakat beklenen adaylık açıklanmamış, aday gösterilmemişti. Bunun üzerine Servet Bekereci Mustafa Kamalak'ın konuşmasından hemen sonra mikrofonu alarak Fatmalı Kasabası halkınna ve Partililere hitap ederek gergin ifadelerle açıklamalarda bulundu.

Bekereci: Uzun süredir Ak Partili olduğu halde partisinden istifa ederek Saadet Partisine geçerek 6 aydır çalıştığını fakat Başkanlığa aday gösterilmediği için Saadet Partisinden istifa ettiğini ve artık bir daha Saadet Partisinden aday olmayacağını söyledi.

Bu açıklamalar üzerine Servet Bekereci taraftarları tarafından protestolara maruz kalan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak kısa bir basın açıklamasında bulundu. Bir kişinin aday gösterilmesi için kurulla istişare edilmesi gerektiğini, her partinin bu konuda bir tüzüğü olduğunu ve buna göre hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, hak eden herkes gereken mevkiye getirilir diyerek sözlerini tamamladı.

Bu açıklamalardan sonra halk olaysız bir şekilde dağıldı.