AK Parti  Ekinözü  İlçe Teşkilatı'nın 5'inci Olağan İlçe Kongresi, AK Parti Genel Merkezi tarafından aday olarak gösterilen Veteriner Hekim Bünyamin Şakalar”˜ın karşısında Ekinözü Belediyesinden Emekli müdür Şevki Özer çıkınca 30 Kasımda yapılacak olan ilçe kongresi son gece alınan ani bir kararla ertelenmişti.

AK Parti Ekinözü, ilçesindeki 5. Olağan Kongresi. 30 Kasım 2014'te yapılması planlanan genel kurulun mahkeme kararı ile iptal edildiği Ekinözü ilçe kongresi 20 Aralık cumartesi günü yapılacak.

AK Parti Genel merkezin adayı Bünyamin Şakalar'ın karşısına Ekinözü Belediye Başkanlığında 20 yıl muhasebe ve hesap işleri müdürlüğü yapan Şevki Özer tekrar aday olacağını açıkladı. 

Ekinözü AK Parti İlçe başkanı adayı şevki Özer, 30 Kasım Yapılacak olan İlçe kongresin iptal kararının gerekçesinin demokratik olmadığını iddia etti.Özer; 

"AK Parti'mizin 30 Kasım 2014'de ilçe kongresinin yapılacağı kararının ardından mevcut İlçe Başkanı Kamil Ayrılmış da yeniden aday olmayacağını açıkladı. Bu durumla birlikte mevcut delegelerden bazıları, ilçedeki bir kısım yöneticilerin de referansını kullanarak hiç bir araştırma ve yoklama yapmadan partililerin fikirlerini almadan, ilçede bulunan esnaf ve sanatkârların görüşlerini almadan tek liste halinde diğer aday arkadaşımızı genel merkeze aday gösterdiklerini ve ilan ettiklerini beyan ettiler. Biz, herkesin kendi işini yapmasından tarafız. Partimizin yönlendirmelerle bir yere varamayacağını düşünüyoruz. Delegelerimiz de bu yöndeki düşüncelerini ifade ederek talimatla oy vermeyeceklerini dile getirdiler” şeklinde konuştu.

“Sandığa saygı duyulmasını, irademize kilit vurulmamasını istiyorum” ifadesini kullanan Özer, “Bazı delege arkadaşlarımın aday olmam halinde destekleyeceklerini belirtmesi üzerine adaylığımı açıkladım. Mevcut adayımızın AK Parti'ye bir katkı sağlayamayacağı düşüncesiyle ilçemin geleceği, insanlarımızın sorunlarına karınca kaderince yıllardır belediyede, mahalli idarelerdeki bilgi, tecrübe ve deneyimime dayanarak bu göreve talip oldum. Milletvekillerim ve toprağımın, yöremin insanı Mahir Ünal Bey'in onur ve gurur verici konumundan alacağımız destekle ilçemize her türlü yardımı alacağıma inandığım için delegelere güvenerek aday oldum. Adaylığımı açıklamamın ardından bazı yöneticilerimiz tarafından kongreye tek liste halinde gidileceği gerekçesi ile seçime saatler kala kongre iptal ettirildi. Ve delegelere de mesaj çekilerek kongre ertelendi. Bu kararın ardından 416 delegemiz şok oldu. Seçme ve seçilme hakkımız elimizden alındı. Bu yapılırken de hukuk ve kanun dışına çıkıldı. Bu iptal kararının ardından ilçe halkımızda çok gergin bir bekleyiş başladı. Parti yetkililerimizden ve milletvekillerimizden kongremizin diğer ilçeler gibi yaptırılmasını, sandığa saygı duyulmasını, irademize kilit vurulmamasını istiyorum” dedi.