Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım M. Ramazanoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası'nın faaliyetleri ve yönetimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: 
“Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tabiî ki bir kurumsal yapıdır. Bu kurumsal yapı, yurt içinde veya yurt dışında, Kahramanmaraş'ımızın, sanayimizin, ticaretimizin, ürünlerimizin veya  iş adamlarımızın faaliyet alanlarının tanıtımını yapmalıdır. Bunun için de hem Kahramanmaraşlılar bütünleşmeli, kurum ve kuruluşlarla iş birliği sağlanabilmelidir. Son zamanlarda bizim Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamızda ve yönetimde  önemli görev değişiklikleri oldu. Ben, yakın bir gelecekte Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamızın, ifa etmesi gerektiğini düşündüğümüz bu görevleri çok daha iyi bir şekilde yapacağına inanıyorum. Ticaret ve sanayi odamız, global manada Kahramanmaraş'taki sanayi ve ticaretin önünü açmak için gayretli bir şekilde çalışıyorlar. Bunu bireysele de indirgemek gerekir. Özellikle KOBİ dediğimiz küçük ve orta ölçekli girişimcilerimizin faaliyet alanlarına indirgemek suretiyle biraz daha tabana yaygınlaştırmak gerekir. Burada KOBİ'lerimize de düşen bir görev var. Kendi aralarında çok daha organizeli olarak Ticaret ve Sanayi Odası ile birliktelik ve dayanışma içerisinde olmalılar. Dolayısıyla bu işbirliği ve güç birliği Kahramanmaraş'ın hem ekonomisine, hem de sosyal hayatına ciddi anlamda katkıda bulunacaktır. Başta değerli Başkanımız Sayın Kemal Karaküçük Bey olmak üzere kendilerinin samimiyetinden, olumlu manadaki çabalarından hiçbir tereddüt duymuyoruz. Ama bunlara bizim de destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. Ticaret ve Sanayi Odası'nı, tüm Kahramanmaraş'ı temsil eden bir kuruluş olarak görmek istiyoruz. Bunu başaracaklarına inanıyorum.
Yakında  odada, bir seçim var. Yeni bir ruh, kan ve motivasyonla, bir 4 yıllık süre için göreve gelecek hemşerilerimizin, vazifelerini en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum.   Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası'nda, yeni seçimlerin sonucunda mevcut yönetim de yola devam diyebilir. Sanayicilerimiz, iş adamlarımız, üyelerimiz bu şekilde bir karar verebilir. Bir şekilde yönetim değişikliği de gündeme gelebilir. Bizim de siyasetçiler olarak bütün taraflara eşit uzaklıkta durma gibi bir görevimiz var. Hepsi bizim başımızın tacıdır. Seçimde oy verecek olan tüm Ticaret ve Sanayi Odası delegelerine, onların oylarına, takdirlerine, iradelerine, kararlarına saygımız sonsuzdur. Bizler gelecek olan her türlü yönetimle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da seve seve çalışmaya hazırız.

TOMSUKLU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NDE SONA GELİNİYOR
Tomsuklu'da düşünülen organize sanayi bölgesiyle ilgili olarak tabii ki Ticaret ve Sanayi Odası, bize başvurdu. Siyasi iradeden destek istedi. Biz de bu amaçla Tomsuklu'daki arazinin sivil kullanıma kazandırılması için bir alt yapı çalışması gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımızın da bu konuda bilgilendirilmesini sağladık. Başbakanımız, bu arazinin kazandırılması için elden ne geliyorsa yapılması hususunda talimat verdi. Hatta bizim yanımızda bizzat Milli Savunma Bakanını arayarak telefonla da bu talimatını teyit etti ve bunun takipçisi olmam içinde beni görevlendirdi. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından Kara Kuvvetler Komutanlığına tahsil edilerek, top atış alanı olarak kullanım amacı belirlenmiş olan bu arazinin Milli Savunma Bakanlığına tahsil edildiği tarih 21 Ekim 1968'dir. 49 yıllığına tahsil edilmiş ve bu süre 21 Ekim 2017 de doluyor. Fakat biz durumdan vazife çıkardık. 21 Ekim 2017 yi beklemeden şimdiden bu arazinin seyir kullanıma tekrar iadesi hususunda girişimde bulunduk. Bundan 6 yıl önce burası, kadastroda ormanlık alan olarak gösterilmiş. Yaptığımız birçok çalışmadan sonra, şu aşamada bu arazinin tekrar Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devri tamamlandı. Arazi şimdi asli sahibi olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndadır. Biz bunu Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla Nihat Ergün Bey'le de görüştük. Dolayısıyla kendilerinin de desteğini talep ettik. Biz buraya organize sanayi yapmak amacıyla yasa değişikliği yapıp almak istiyoruz. Kahramanmaraş'ımıza organize sanayi bölgesi kazandırmak istiyoruz. Burada sizin de desteğinizi bekliyoruz. Her taraftan destek aldık. 26 bin dönüm olarak karar verildi ve burası organize sanayiye kazandırılıyor. İmzalar atıldı ve Sanayi Bakanımızdan onayı aldık. Onunla ilgili hatta Ticaret Sanayi Odası talep toplamaya başlayacak.

ODAYA, HER KONUDA DESTEK OLUYORUZ

Hepimiz birer insanız. Hatta aynı parti içerisinde dahi farklı bakış ve yorumlar söz konusudur. Dolayısıyla zaman zaman iş adamlarımız farklı bakıyor, siyasetçilerimiz farklı bakabiliyor. Ama hepsinin arkasında bir iyi niyet var. Ama iş uzmanlık alanında çözümleniyor. Kahramanmaraş ve Kayseri arasında hızlı tren hattı yapılmalı mı yapılmamalı mı? Şimdi bu iş adamlarımız arasında tartışıldı. Biz bu tartışmaya müdahale etmedik. Çünkü hepimiz istiyoruz. Ama buna, teknik yönden, uygulanabilir, yapılabilir olmasına uzmanlar karar versin. Onların verdiği kararlar buradaki tartışmayı sonlandırdı. Örneğin, havaalanın rehabilitasyonu mu yoksa Narlı'ya yeni havaalanı mı? tartışmasında Sayın Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımız dedi ki: ”˜Önce mevcut hava alanını rehabilite edin, ful kullanıma açalım, pisti uzatalım, ondan sonra Narlı için yeterli yolcu kapasitesi olursa, oraya da bir havaalanı yapalım.' dediler. İş adamları da dedi ki: ”˜O zaman mevcut havaalanını Ulaştırma Bakanımız rehabilite etsin, pisti uzatsın, yönetim binasını biraz daha geri çeksin, biz de elimizi taşın altına sokalım, bize izin versin, Narlı Havaalanını biz yapalım.' Bu da gayet güzel bir şeydir. Yolcu kapasitesi gibi bir taahhütte bulunmak yerine kendi yolcumuzla kendimiz yetinelim.  Bu güzellikler Ticaret ve Sanayi Odamızın gerektiğinde elini taşın altına koymayı önermesi, gerektiğinde bütün bu faaliyetlerin lokomotifi olması bakımından son derece güzel örnek rehberlik yapabilecek düşüncelerdir. İş adamlarımız hakikaten cesur insanlar ve Kahramanmaraş iş adamlarını ben kutluyorum. Birçok konuda Türkiye'ye öncülük yapıyorlar. O bakımdan hepsi birbirinden değerli bu güzide insanları biz de siyasetçiler olarak destek vermeliyiz. Biz her türlü desteği veriyoruz.

KOBİ'LERE ELEMAN

Bilindiği gibi İŞKUR diye bir kurum var. Bu arada Türkiye Borsalar Birliğine bağlı Ticaret ve Sanayi Oda'ları var. Bir de Milli Eğitim Bakanlığı var. Bunlar aralarında bir iş birliği yaptılar. Bu iş birliğinin içerisinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası da var. Türkiye Borsalar Birliği, İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında resmi bir iş birliği gerçekleştirildi. Bu iş birliği kapsamında KOBİ'ler olsun, sanayi kuruluşları olsun, bütün bunlara ihtiyaç duydukları, istihdam etmek istedikleri personelle ilgili eğitim ihtiyaçları İŞKUR bünyesinde verilmesi hususunda bir faaliyet başlatıldı.
O bakımdan burada belli bir iş birliği ortamı var. Ama iş birliğinin sonu yok. Daha fazla iş birliği yapılsa daha da güzel olur. Buna benzer başka eşdeğer faaliyetler düzenlense, üniversiteyle de iş birliği imkânı sağlansa, çok özel üretim alanlarında üniversitedeki teknik destek seferber edilse ve iş birliği yapılsa güzel olur diye düşünüyorum. Bunları da yakın bir gelecekte Ticaret ve Sanayi odamızın gerçekleştireceğine inanıyorum.

AR-GE'SİZ OLMAZ!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin genel bir ar-ge bölümü var. Dolayısıyla yerelde de her Ticaret ve Sanayi Odamızın böyle kurumsallaşmış bir ar-ge bölümü olsun isteriz. Böyle kurumsallaşmış bir ar-ge bölümüne ihtiyaç var. Ama şunu unutmayalım: İş adamları, sanayicilerimiz böyle bir ihtiyaç duydukları için kendi bünyelerinde, kendi fabrikalarında, üretim tesislerinde ar-ge biriminin kurmuş vaziyettedirler. Çok değerli bir sanayicimiz aynı zamanda tarımda da bir söz sahibi olan Hanefi Öksüz, Çin'den siyah pirinç tohumu getirttirdi ve bunu şimdi üretmeye başladı. Bunu Kahramanmaraş toprağında üretimi hususunda girişimde bulundu. Bu bir ar-ge sonucudur. Onun için Peygamber(sav) Efendimiz ne demiş: ”˜İlim, Müslüman'ın kaybolmuş malıdır ve nerede bulursa alır.' İlimin evrenselliğinden Peygamber(sav) efendimiz bundan 1500 yıl önce atıfta bulunmuş. Araştırma yalnız Ticaret Sanayi Odası'nın görevi değil, her bir iş adamımızın, imkânları müsait olan her bir yatırımcının ayrı ayrı görevidir. Soruları cevaplandırırken hep bir bütünlük içerisinde cevaplandırmaya özen gösteriyorum. Bir takım görevleri ve sorumlulukları bir kişinin üzerine yıkıp da öbürlerini bundan muaf tutmak gibi bir lüksümüz yoktur. Hepimiz bilgimizi, deneyimimizi paylaşım havuzuna aktarabilmeliyiz ve bu paylaşım havuzundan Kahramanmaraş'a bir fayda sağlanmalıdır. Onun için ar-gede de üniversitemiz, bürokrasimiz, belediyemiz, iş adamlarımız, Ticaret ve Sanayi Odamız, siyasetçilerimiz, vatandaşlarımız, üreticilerimiz, KOBİ'lerimiz hepsi bu paydaşların içerisinde sayılmak suretiyle görevlerine bu deneyim, iş birliği havuzunda değerlendirmelilerdir. O zaman Kahramanmaraş'ı biz vitrinimize koyabiliriz.

TEŞVİK YASASININ UZATILMASI TARAFTARIYIZ

5084 Sayılı Teşvik Yasası, uzatılabilir ve bununla ilgili girişimlerimiz Ocak ayında devam edecektir. Aynı şartlarla uzatılamazsa bile, biraz daha modifiye edilmiş ve ufak tefek değiştirilmiş şartlarla dahi olsa, bunun uzatılması taraftarıyız. Bununla ilgili olarak da gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz. Ama bu doğru bir taleptir ve yerindedir. Gerekçelendirilmesi güzeldir. Uzatılması mümkün olmasa bile en azından Suriye'den dolayı zarar gören, sınıra yakın kentler arasında fayda sağlayacak bir yerel uzatma söz konusu olabilir.”

Kaynak : Yeni Şafak Gazetesi