Ülkelerindeki olaylarda yaralanarak Türkiye'ye sığınan ya da çeşitli nedenlerle rahatsızlanan çok sayıda Suriyeli, Türk doktorlar sayesinde sağlığına kavuşuyor. 
     Olaylarda yaralanarak yakınlarınca Türkiye sınırına getirilen Suriyeliler, ambulanslarla hastanelere götürülüyor. Kaçarak geldikleri Türkiye'de çadır kentler ve konteyner kente yerleştirilen Suriyelilere ise burada kurulan hastanelerde müdahale ediliyor. 
     Hama'da oyun oynarken atılan bomba sonucu parmaklarını kaybeden 12 yaşındaki Halid Depdug, AA muhabirine, şu anda Suriye'de çocuk olmanın çok zor olduğunu söyledi.
     Oyun oynarken atılan bomba parçalarının kendisinin ve arkadaşının üzerine düştüğünü ve parmaklarının koptuğunu ifade eden Depdug, ''Sol elimin 4 parmağı koptu. Artık parmaklarımı kullanıp oyun oynayamayacağım. Türkiye'de tedavi gördüm. Parmaklarım burada tedavi edildi. İyi ki Türkiye varmış'' dedi. 
     Suriyeli Hatice Hannup da yaşlı ve hasta olduğunu belirterek, şifayı Türkiye'de bulduğunu ifade etti. Kendisine Türkiye'de Suriye'den daha iyi bakıldığını dile getiren Hannup, şöyle konuştu: 
     ''Şeker hastasıyım. İlaçlarımı bile Türkiye'de bedava aldım. Biz Suriye'de böyle şeyler görmedik. Türkiye vatanımız gibi. Özellikle Türk Hükümeti'ne çok teşekkür ederim. Bizi Esed'in elinden kurtardı. Bir gün ülkemize döndüğümüzde bu iyilikleri unutmayacağız.'' 
     -24 saat hizmetteler- 
     Kahramanmaraş'taki çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise Suriyelilere verilen sağlık hizmetlerinin ''örnek gösterilir'' nitelikte olduğunu söyledi. 
     Suriyelilerin sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı kontrolünde, çadır kentte kurulan hastanede sunulduğunu dile getiren Akkoyun, şöyle devam etti: 
     ''İlimizde 2 bin 743 çadırda 16 bin 935 kişi barınıyor. 6 ayda 50 binin üzerinde Suriyeliye sağlık hizmeti sunuldu. Temmuz ayından itibaren kente gelmeye başlayan Suriyeliler bir süre okullar ve pansiyonlarda barındırıldıktan sonra çadır kente alınmıştı. Bu süreçte ortalama günlük 400 hastaya poliklinik hizmeti verildi.'' 
     Akkoyun, ihtiyaç halinde hastaların en yakın hastanelere sevk edildiğini aktardı. Sağlık ekiplerinin Suriyeliler için 24 saat görev yaptığını vurgulayan Akkoyun, şunları kaydetti: 
     ''6 ayda 2 bin 250 Suriyeliye acil sağlık hizmeti, 40 bin 118 sığınmacıya da poliklinik hizmeti verildi. Ayrıca 5 bin 908 kişi hastaneye sevk edildi. Yatan hasta sayımız 751. 225 kişi ameliyat oldu, 191 Suriyeli de doğum yaptı.''