İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mustafa Bastırmacı, insan karakterine, ülkenin doğal zenginliklerine ve binlerce yıllık Anadolu kültürüne uygun bir kentleşme anlayışını benimseyerek, halkın da katılımıyla beraber İyi Kent Modelini hayata geçireceklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ın da İYİ Kent modelinin en büyük parçası olacağını ifade eden Bastırmacı, “Kentsel mekânları Ekolojik Planlamayı göz önüne alarak planlayacağız, insan ve çevre arasındaki ilişkileri doğa ile uyumlu hale getireceğiz. İYİ Kent projesi kapsamında, Kentlerin imar rantları baskısı altında şekillenmesine neden olan Kentsel Dönüşüm düzenlemelerinin, toplumsal gelişmeyi ve çevreyi korumayı esas alan nitelikte olmasını sağlayacağız, kentlere ‘ihaneti’ sona erdireceğiz” dedi.

“ENGELSİZ KENT UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ!”

“Engelsiz Kentler” uygulamasıyla Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi çerçevesinde şehirlerde özellikle sosyal bakıma muhtaç yaşlı, çocuk ve engellilerin kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştıracaklarını belirten Bastırmacı, şöyle konuştu: “Engelsiz Kentler uygulamasını başlatacağız. Şehirlerimizin, bilgi ve iletişim teknolojilerini, şehrin yaşanabilirliğini, çalışılabilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak için kurulan “Akıllı Kentlere” dönüştürülmesini sağlayacağız. ‘Hepimiz Kentliyiz’ projesi kapsamında, kentlerin toplumsal ve kültürel boyutuyla da modernleşmesi sağlanarak, kent haklarının etkin kullanımı, kent halkının eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine aktif katılımı ve kolay erişimini sağlayacağız.”

“TOKİ'Yİ YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ!”

Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) düşük gelirli vatandaşları ev sahibi olmasını sağlayacak bir şekilde kamu yararını esas alan yeni bir idari yapıya dönüştüreceklerini dile getiren Bastırmacı, “TOKİ’yi asli görevine döndürerek düşük gelirli vatandaşların sağlıklı konutlara sahip olmasını temin edeceğiz. TOKİ'yi doğal ve kültürel çevreyi ihmal etmeyen, kamu yararını esas alan yeni bir idari yapıya dönüştüreceğiz. TOKİ artık Kahramanmaraş’a sırtını dönemeyecek. Kahramanmaraşlı düşük gelirli vatandaşlarımız, inşaat firmalarının uçuk rakamları yerine bütçelerine göre daha kolay ev sahibi olacaklar” şeklinde konuştu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAYAN KENTLER HEDEFLİYORUZ!”

Kentsel Dönüşümde, Sürdürebilir Kent Kriterleri’ni referans alacaklarını aktaran İYİ Parti Milletvekili Adayı Mustafa Bastırmacı, şu açıklamalarda bulundu: “Kentsel ranta dayalı, inşaat sektörünü başat kılan ekonomik politikalardan vazgeçeceğiz. Kentsel rantların kişilere değil kamuya döndürülmesi için gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız. Doğal ve tarihsel çevre korumasına ilişkin yerel ve merkezi yönetime ayrılan bütçe paylarını artıracağız. Çevreyi kirleten ve tahrip eden enerji üreminden vazgeçeceğiz. Sürdürülebilir temiz enerji üretim politikalarını uygulayacağız. Kentsel Dönüşümü, ‘Rant kaygısıyla değil, İYİ Kent Hedefiyle’ bütünlüklü bir kent planının parçası olarak ele alacağız. Deprem tehlikesi ve riski karşısında yapı stokunu daha güvenli hale germek anlayışıyla başlatılan kentsel dönüşüm uygulamalarının oluşturduğu sorunları, bölgenin kendi özelliklerini de dikkate alarak plan bütünlüğündeki ilke ve kararlar doğrultusunda çözeceğiz. Artık insanlarımız Kahramanmaraş’ın eski ve dar sokaklarında ambulans veya itfaiye beklerken can vermeyecek.”