İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, İYİ Partinin kurulması ile bir çok taşın yerinden oynadığını belirterek: “İYİ Partinin kurulması ile birlikte orta oyunu sona erdi. Bundan sonra siyasete yöne verecek olan bir parti kuruldu” dedi.

Basın mensupları ile kent merkezinde bir pastanede bir araya gelen Çabukel, İYİ partinin misyonunu ve vizyonunu anlattı. Yeni kurulan bir parti olmalarına rağmen, siyasette düzgün üslubu getirdiklerini belirten Çabukel; “ Birbirine ‘Şerefsiz’ diyenler artık sayın demeye başladı” şeklinde konuştu.

“Gümüz siyasetinde bir çok taş yerinden oynadı” diyen Çabukel şunları söyledi: “İYİ Partinin kurulması ile birlikte orta oyunu sona erdi. Bundan sonra siyasete yöne verecek olan bir parti kuruldu. Adı İYİ Parti. Biz Sütçü İmam gibi mermiyi sıkıp kurtuluşu başlatan olacağız. Nitekim ilk seçimlerde meclise girmek suretiyle grubumuzu oluşturarak, bunu başardık. Amacımız yerel seçimlerde en az 2-3 belediye veya daha fazla belediye alıp bunu ilk etapta taçlandırmak ve il genel seçimlerde iktidar olmaktır”

BU HEDEF VE AMAÇLA YOLA ÇIKTIK İYİ NİYETİMİZİ HERKESİ BİLİYOR
İyiliğimizi herkes biliyor. Biz hem Kahramanmaraş’a hem de ülkemize iyi bir politika, iyi bir siyaset anlayışı yaratmak için geldik. Hatta bakın çok kısa tarihimize yani bundan 10 ay öncesine kadar inanılmaz kirlenmiş bir siyaset dili, inanılmaz şekilde devlet dilinden uzaklaşılmış bir siyaset dili vardı. İnsanları maalesef kutba bölen, parçalayan insanlar topluluğu yani siyasiler vardı. Fakat 10 ay önce İYİ Partinin kurulması ile ilk enerjimiz ve ilk etkimiz ile artık dillerini düzlediler. Birbirlerine şerefsiz değil sayın diyerek konuşmaya başladılar. Bu ülkemiz ve insanlarımız için çok önemli bir duruştur. Ülkede iyi şeylerin olduğunu, Cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne kadar, siyasetin güzel insanlar ile yürütebileceğini, fakat ve maalesef son 20 yıllık süreçte kirlenen bir politika, dışlanan insanlar vardır. İşte bunu iyileştirmek için bir araya geldik. Kısmet olursa bu birlikteliğimiz başarılar ile devam edecek.
MECLİS GRUBUMUZ ÇALIŞMALARINA HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR
Milletvekillerimiz vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti devletinin sorunlarına tek tek değinmektedir. Bu sorunları tek tek dile getirip önergeler sunmaktadır. Bizim için önemli olan önergelerin halka yararına olanlarını siyasi olmayanlarının mesela EYT gibi, ya da 2 gün önce donarak şehit olmuş o yavrularımızın, vatan evlatlarımızın neden soğuktan şehit olduklarını, askerimiz bu kadar ucuz mu diye verdiğimiz önergeyi bile ret ettiler. Biz kimseyi burada suçlamayı çalmıyoruz. Bizim amacımız, askerimizin en iyi şekilde askerlik yapmasıdır. Vatandaşlarımızın en iyi şekilde vatandaşlık haklarının yerine getirmesidir. İnsanlarımızın rahat bir nefes almaya hakkı vardır. Burada oturuyoruz hep birlikte. Belki 10 ay önce, belki 3 yıl önce hepimiz çarşıda pazarda azıcık gülüyordu. Mallesef o tebessüm yerini korku ve endişeye bıraktı. Endişe ve korku ile insanlar adım atmaya başladılar. Daha doğrusu yaşamayı unuttular. Biz insanlara yeniden yaşama sevincini aşılamak için geldik. İYİ Parti olarak bunu hem ilimizde hem ülkemizde başaracağız. Bu konuda da basın mensuplarının katkıları çok önemli olacaktır. Bunun bilinmesini istiyorum. Yerele sorunlarda biz hem genel merkezimize, hem de milletvekilleri ile tek tek istişare ederek, sorunlarımızı anlatıyor ve önergeler verdiriyoruz. Maalesef bu önergeler AK Parti ve MHP’nin oyları ile ret ediliyor. Çünkü neden İYİ partiden geliyor”
ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ
Çabukel şöyle konuştu: “Buranın güzel olmasını kim istemez ki? Buranın güzelleşmesini istemiyorsanız ne işiniz var orada. Bırakın bu ülkeye faydası olacak güzelleştirecek insanlar getirsinler oraya. Diyoruz ki aksu çayımız kirlendi buna bir çözüm bulun. Çalıştay yaptık diyorlar. Bizden sizden çalıştay istemiyoruz. Biz sizden çalışmanızı istiyoruz. Yani bir suç duyurusunda bulunacağız hazırladık. Kimlerin atıkları buraya gidiyor diye burada bir araştırma yapalım dedik. Bütün fabrikaların atıkları oraya gidiyor. Bunu devlet kurumlarına söylediğimizde diyorlar ki biz burada çalışma yapamayız. Çünkü siyasi baskıya maruz kalıyorlar. Ya bizim canımızdan daha mı önemli siyasi mevzular? Çünkü orada bir sürü sulama alanı var. Sadece oradan geçen basit bir ırmak değil. O orada sulama suyu olarak kullanılıyor. Yani o bölgede tarım işlerimizi, sulama işlerimizi orası karşılıyor. Oradan gelecek buğdayı hep birlikte yiyeceğiz. Oradan gelecek kanserojen madde çocuklarımıza ve bize sirayet edecek. Ondan sonra diyeceğiz ki ah keşke vah keşke. İşte buna fırsat vermeyeceğiz. Bizim ilçelerimiz ve kasabalarımız var. Kasabalarda Belediye Başkanlarımız kendi sorunlarını en hızlı şekilde yerine getiriyor dillendiriyor veya yardım istiyordu. Maalesef şuanda kasabalarımızı birkaç mahalle muhtarlığına böldüler. Mahalle muhtarlarımız ne yaparlarsa yapsınlar bir Belediye Başkanı kadar efektif çalışamazlar. Bu nedenle birçok kasabadan şehre göçler başladı. Helete’deki nüfus kasaba unvanını kaybettiği günden itibaren şuan yüzde 60 nüfus azalmış vaziyette. Bu insanların ne suçu var? Çağlayancerit ve Pazarcık’ta sokaklarda yürünemiyor. Arabalar o sokaklardan giremiyor. Aynı şey Kahramanmaraş Merkez’de bir yağmur yağıyor şehrimiz yokuş aşağı olduğu için bütün su aşağı doğru gidiyor”
TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Düşünsenize düz bir şehir olduğumuzu. Selden hiç geçilmez olurdu. Yani evlerin su baskınlarından geçemeyiz. Yollarda arabayla gidilemez. Kısmet olursa İYİ Parti bütün bu sorunları birebir görüyor ve bunların hepsini tek tek değinecektir. Buna ilişkin seçim koordinasyon merkezimizi şimdiden hazırlıyoruz. Buna ilişkin toplantı merkezlerimizi şimdiden oluşturduk. İl Başkanlığımızı kısmet olursa başka bir yere taşıyarak ilçe başkanı arkadaşlarımızın elini rahatlatacağız. Çalışma alanları açacağız ve çok daha rahat efektif bir şekilde çalışmalarını sağlayacağız. Şuanda geldiğimiz günden beri aslında yaptığımız en önemli iş ilçe teşkilatlarımızı oluşturmaktı. İlçe Başkanlarımızı atadık. Şuanda ilçe başkanlarımız listelerini oluşturuyorlar yavaş yavaş bizlere getirmeye başladılar. Kısmet olursa 10 gün içerisinde bütün teşkilatlarımız oluşturulmuş artık sahada var olan İyi Parti göreceksiniz.”