İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel ile  Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör arasında sosyal medyada başlayan tartışma büyüyor. Çabukel'in şebeke sularının kirli akması nedeniyle şehirde ishal, kusma, halsizlik şikayetlerinin arttığı iddialarına Başkan Güngör çok sert cevap verdi. 

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel sosyal medyadan şu iddialarda bulundu:

"Kahramanmaraş’ımızda yıkım ekibi olarak ün salan Büyükşehir Belediyesi insanlarımızı da yıkıyor. 10 günü aşkım süredir tüm Kahramanmaraş İshal, Kusma, Halsizlikten zehirleniyoruz. Neden mi? İçme sularımızdan zehir geliyor. Cevap bekliyoruz."

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel'in iddialarına ise Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör jet hızıyla cevap verdi. Güngör açıklamasında 'halep oradaysa arşın burada' dedi. İşte o açıklama:

Sayın Ahmet Çabukel,

"el çabukluğu marifet" ile yapmaya çalıştığınız "iyi"liği ben de görüyorum, bütün Kahramanmaraş kamuoyu da.

"Halep oradaysa arşın burada" demiş atalar. İl Sağlık Müdürlüğü orada. Zahmet edip sorun bakalım "aciller dolup taşıyor mu?" Yahut bağımsız laboratuvarlar geceli gündüzlü çalışıyor, yaptırın testinizi de görelim nerede nasıl karışıyormuş kanalizasyon suya?

"El çabukluğu" ile iş tutmayı siyaset üretmek zannederseniz şehre faydanız değil, zararınız dokunur sayin Çabukel.

Şehrimizin İller Bankası ve Avrupa Birliği fonlarından altyapı, su ve kanalizasyon yatırımları için tam 1 milyar TL'lik hibe ve finans desteği aldığı bir günde suyu bulandırmanızın takdirini değerli Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin vicdanına bırakıyorum.

Genel Başkan Yardımcınızın gazeteci dövdürttüğü, "iş başına gelirsem bütün resmi uçakları satacağım" diyen Genel Başkanınızın bindiği özel jetlerin haber olduğu şu gündemde "günü kurtarma" çabanızı üzülerek ve ibretle izliyorum.

Kahramanmaraş'a yapacağınız en büyük "iyi"lik susmak ve bizim bu güzel şehre yaptığımız hizmetleri izlemek olacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmıyor ve sözü siz Kahramanmaraş halkına bırakıyoruz...