Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından yapılan yazılı açıklamada,

İçişleri Bakanlığı'na İdris Naim Şahin'in yerine Muammer Güler,

Kültür ve Turim Bakanlığı'na Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik,

Milli Eğitim Bakanlığı'na Ömer Dinçer Nabi Avcı,

Sağlık Bakanlığ'na Recep Akdağ yerine Mehmet Müezzinoğlu'nun getirildiği bildirildi

İŞTE YENİ BAKANLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede revizyonu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu. İçişleri Bakanlığı'na Mardin Milletvekili Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanlığı'na Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ömer Çelik, Sağlık Bakanlığı'na Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atandı.
İşte yeni bakanların özgeçmişleri:

 İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER
İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
İlk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balıkesir'de maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak başladı. Sırasıyla Çal İlçesi kaymakam vekilliği, Pehlivanköy, Horasan kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü'ne atandı. İçişleri Bakanlığı'nda şube müdürü, daire başkanı, personel genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü'nde bulundu.
Personel Genel Müdürü iken 29 Ocak 1992 tarihinde Niğde Valiliği'ne atandı. Daha sonra 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiliği'ne ve 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiliği'ne atandı. 30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atanarak 17 Şubat 2003 tarihinde görevine başladı. 12 Mayıs 2010 Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atandı. 7 Mart 2011 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa etmiştir.
24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapmış ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir.
Matematik Öğretmeni Neval Hanımla 1977 yılında evlenmiştir. Güler çiftinin Barış ve Burcu adlarında iki çocuğu bulunmaktadır. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile İçişleri Bakanlığı görevine getirilmiştir.

 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK
Babası Yusuf Ziya Çelik, annesi Dudu Çelik. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek tahsil görüp mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset bilimi master'ı gördü. Siyaset Bilimci ve Gazeteci olarak çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne girerek Genel Başkan Siyasi Danışmanı olarak görev aldı. 2002 ve 2007 seçimleri'nde Ak Parti Adana milletvekili adayı oldu ve seçimi kazanarak 22., 23. ve 24. dönem Adana milletvekili olarak yeraldı. Halen milletvekili olup, Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ayrıca Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı seçildi. Bekar olan Çelik,İngilizce bilmektedir. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilmiştir.

 MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. 1995 ve 1996 yıllarında Kanal7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. [1].Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etmiştir. XXIV. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanı olmuştur.

 SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955'te Gümülcine'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Fatma'dır. Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılarda bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesidir. 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Sağlık Bakanı olmuştur.