Adana ve Mersin'de bazı incelemelerde bulunan Kadın Partisi yöneticileri, Adana Barosu’nu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, "Sizin yaptığınız bir meydan okumadır." dedi.

Baro Başkanı Çıtırık, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, kadınların parlamentoda temsil oranının yüzde 14 olduğunu hatırlattı. Çıtırık, "Dünyada kabul edilen 190 devlet arasında temsil oranı sıralamasında 88. sıradayız. Yerel yönetimlerde Türkiye'nin 3 bin 379 il genel meclis üyesi var, bunların sadece 110'u kadındır. İl, ilçe, belde belediye başkanlıklarının toplamı 2 bin 948 olup, 27'si kadın, 16 büyükşehir belediyesinde ise hiç kadın başkan yok. Kadınlarımızın, bedeni, giyim tarzı, özel yaşamı üzerinden bir siyaset anlayışı artık son bulmalıdır. Siyaseti, kadınlara kapalı bir kurum haline dönüştürmekten kaçınmalıyız. Kadınları bu manada bir oy potansiyeli olarak görmemek gerekir. Eğitimden çalışma hayatına, toplumun tüm katmanlarında kadın olmalıdır ve olacaktır. Adana Barosu olarak bu düşünceyi kendi kurul ve komisyonlarımızda uygulamakta olduğumuz için mutluyuz. Bana göre sizin oluşumunuz bir meydan okumadır." şeklinde konuştu.

Çıtırık, kadın-erkek ayrımcılığının ortadan kaldırılması için emek verildiğini, farkındalık oluşturulduğuna vurgu yaparak, "Ancak, üzülerek söylemek gerekirse geçtiğimiz yıl içerisinde 281 kadın 'korunmasına' rağmen öldürüldü, 109 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi, 560 kadın yaralandı, 140 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunuldu. Bu durumun ortadan kaldırılması için kadınlarımızın aktif siyasette olmaları elzemdir.” diye konuştu.

Partinin kurucularından Beral Yazgan da Adana Barosu’nun kadına verdiği önemi takdir ettiklerini ifade ederek, "Demokrasi ve barış için herkesin cinsiyet ayrımı gözetmeksizin birbirine saygı göstermesi gerekir. Biz kimsenin ötekileştirilmediği, nefretin yerine sevginin yeşerdiği bir ülke olmak istiyoruz." dedi.