Kahramanmaraş'ta AK Parti İl Gençlik Kollarının 5. Olağan Kongresi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal'ın katılımıyla, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcümsü Mahir Ünal İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç İl Başkanımız Ahmet Özdemir, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Söyler, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ile  gerçekleşen Kahramanmaraş 5.Olağan Gençlik Kolları Kongresinde Ali Çam oybirliğiyle Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, "Biz 200 yılı kaybettik, bir 200 yılı daha kaybedemeyiz. Bugün sistematik olarak özgüvenimize saldırıyorlar ve bunu bizim içimizdekiler yapıyorlar." dedi.

Ünal, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrelerde amaçlar, dava, değerler, yol ve hedef yeniden hatırlanmazsa istikametin de kaybedileceğini söyledi.

Bundan tam 98 yıl önce 10 Şubat 1920'deki ruh halinin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Ünal, "Bizi bir şeyle tanımlamak isterse eğer bir kimse bizler Müslümanlarız. İşte o gün yani 10 Şubat 1920’deki ruh aynı ruhtu, aynı duyguydu, aynı fikirdi. Sütçü İmam'a tecessüm eden ruhla Fethi Sekin'de tecessüm eden ruh aynı ruhtur. Afrin'de o güzel vasiyetiyle hepimizi duygulandıran Musa Özalkan kardeşimizle aynı ruhtur. İşte bizi tanımlayan, bizim kim olduğumuzu söyleyen bu ruhtur." dedi.

Artık uyuyan devin uyandığını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyoruz. Bunları koruyan, bunlara sahip çıkan herkes bizim kardeşimizdir diyoruz. Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi inanca sahip olursa olsun, bunlara sahip çıkan, koruyan herkes bizim kardeşimizdir. Ve işte Türkiye şimdi değişim bütün gücüyle geldiğinde 200 yıl sonra artık değişimi yöneten bir ülke. Ve siz duyguyla fikir arasında şurada durmalısınız gençler. Heyecan güzeldir, genç demek zaten heyecan demektir. Biz gence delikanlı deriz, kanı deli akan ama tam da bu yaşlarda inşa edilen bir fikir. Eğer fikir olmadan duygu olursa duygu istikameti kaybettirir insana. O yüzden duygunun arkasına mutlaka büyük bir tefekkürü inşa etmek gerekir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlerin kitap okuması için partinin ilgili birimlerine görev verdiğini aktaran Ünal, şunları söyledi:

"Bizim çok iyi mühendislere ihtiyacımız var, bizim çok iyi bilgisayar programcısına, program ve bilgisayar yazılımı yapan beyinlere ihtiyacımız var. Bizim çok iyi öğretmenlere ihtiyacımız var. Bizim çok iyi sosyal bilimcilere ihtiyacımız var. Biz 200 yılı kaybettik, bir 200 yılı daha kaybedemeyiz. Bugün sistematik olarak özgüvenimize saldırıyorlar ve bunu bizim içimizdekiler yapıyorlar. Dönüp ne diyorlar, 'Bak adam Mars'a roket gönderdi, biz ne yapıyoruz?' Özgüven saldırısı bu."

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI KONGRESİ FOTOĞRAFLARI

- "Bu vatana en büyük ihanet olacaktır"

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Bizim Suriye'de ne işimiz var?" yanlışına asla düşülmemesi gerektiğine dikkati çeken Kaynak, "Bizim Suriye'de ülkemizin güvenliğini temin etmek için işimiz var. Eğer bizim Suriye topraklarında Amerika'nın, Rusya'nın ve İran'ın olduğu topraklarda, bize yönelik tehditler ve saldırılar devam ederken 'Bizim Suriye'de ne işimiz var?' dememiz bu vatana en büyük ihanet olacaktır." dedi.

Kaynak, bir yandan Türkiye'de eğitimden sağlığa, ulaşımdan uzay teknolojisine ve savunma sanayisine kadar büyük işler yaparken bir yandan Ege'den Raka'ya, Afganistan'dan Somali'ye, dünyanın bütün coğrafyasında etkin ve tesirli bir güç olduklarını söyledi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Söyler ise bugüne kadar 740 ilçe kongre gerçekleştirdiklerini, bugün itibariyle de 30 il kongresini gerçekleştirmiş olacaklarını anlatarak şunları kaydetti:

"İnşallah kongreleri tamamlanan il ve ilçelerimizde 2019 yerel seçimleri, 2019 genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için gençlik teşkilatlarımız, sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe, belde belde ve tüm 81 ilimizde çalışmalarını başlatmış bulunmaktadır. AK Parti gençlik kolları bin yıllık bir medeniyetin emanetçisidir. AK Parti gençlik kolları mazlum dünyaya umut olmuş bir ülkenin geleceği olan bir gençlik kollarıdır."