Özdemir, partisinin il yönetim kurulu üyeleriyle bir tesiste düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devam eden soruşturmalar ile Bingöl'ün Kahramanmaraş ile "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında "kardeş il" ilan edilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile meydanlara inildiğini anımsatan Özdemir, 27 gün meydan nöbeti tuttuklarını belirterek, "Bu meydan nöbetinde sadece AK Partililer değil CHP, MHP ve sosyal demokratlar da 27 gün boyunca bizimle oldu. Vatanımız, milletimiz, insani değerlerimiz, milli irademiz ve kalbinde bu milletin sevgisi olan herkese teşekkür ediyorum. Çünkü bu mücadeleyi vermek zordu. Ama onlar da bizimle oldu." dedi.

Darbe girişimin ardından bütün dünyayı şaşırtan şeyin birliktelik olduğunu dikkat çeken Özdemir, darbecilerin bir hareket planladığını, bu hareketin sonucunda bu ülkede her kafadan bir ses çıkarmak ve o her sesin de bu ülkenin zemininde bir çatlak oluşturmasını, her çatlağın ise bir bölünme oluşturmasının planlandığını söyledi.

Planların tutmadığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi bu ülkede her kafadan tek ses çıkmasına neden oldu. Söz konusu vatan ise başka bir şey konuşmaya gerek olmadığı gösterildi. Onlar CHP'liliğini, MHP'liliğini biz AK Partililiğimizi bir kenara bıraktık omuz omuza verdik ve bütün dünyayı şaşırtan iyi bir netice aldık. Böyle kötü bir olaydan iyi bir netice aldık. Bu normal seviyeden daha yukarı çıkmamıza vesile olarak bizi güç haline getirdi. Buna katkı sağlayan kim olursa olsun hepsine minnettar olduğumuzu söylemeliyiz."

AK Partili gençlerle ilgili eleştiriler olduğuna dikkat çeken Özdemir, 15 Temmuz akşamını birlikte yaşadıkları meydanda binlerce genç bulunduğunu belirterek, kimi Rabia işaretiyle, kimi kurt işaretiyle kiminin de zafer işareti yaparak meydanlarda olduğunu söyledi.

Özdemir, işgal girişimine karşı dik duran gençlere ve kadınlara özellikle teşekkür etti.

Yaşanan süreç sonrası işgal girişiminde olan herkesin bunun cezasını alması gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Bu konuda da birlikte hareket ettik ve hızlı bir soruşturma süreci başladı. Biz elbette Kahramanmaraş kamuoyuyuz. Bu işi yapacak olanlar emniyet birimleri ve yargı ama vatanını, milletini seven, milli iradesine sahip çıkan insanlar olarak bu konudaki doğru bilgilerimizi de doğru tespitlerimizi de ve ihbarları da ilgili birimlere bildirmemiz gerekiyor. Kahramanmaraş da bu süreci çok güzel bir şekilde götürdü." diye konuştu.

Soruşturmaların isabetli ve sağlam gittiğini vurgulayan Özdemir, valilik, emniyet müdürlüğü ve yargının çok sistemli şekilde çalıştığını, bu konuda yoğun çaba gösterdiğini söyledi.

Özdemir, Türkiye'de en kısa sürede hakim huzuruna çıkarılan gözaltıların Kahramanmaraş'ta olduğunu söyledi.

- Bingöl kardeş il oldu

Bingöl ile "Gönül Köprüsü Projesi" sayesinde kardeş il olduklarını dile getiren Özdemir, bu kapsamda kardeşliğin abisi olarak Kahramanmaraş'ın, kardeşi Bingöl'e hafta sonu bir yardımla gideceğini belirtti.

Kardeş il protokolüne ilişkin Özdemir, şunları kaydetti:

"Bingöl'deki okula giden genç kardeşlerimizin ihtiyaçlarıyla ilgili bize bir talep gönderildi. O talepleri biz belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımız vasıtasıyla hazırladık. Bingöl Valiliğinin ev sahipliğinde cumartesi günü oraya gideceğiz. Orada bu yardım toplantısını, yardım dağıtımını sembolik bir şekilde bir kısmını yapacağız. Daha sonra Bingöl Valiliği bu dağıtıma devam edecek. Daha sonra sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacağız. İş adamlarımız Bingöl Organize Saniyi Bölgesi yönetim kuruluyla toplantı yapacak. Bingöl'e ne yapılabilir bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Yani sadece kardeşlik hukukuyla değil kardeşliğin altı doldurarak gereği de yapılarak orada bir hazırlık yapıp dönmeyi planlıyoruz."

Özdemir, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.