KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı, resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Hayrettin Güngör oldu.

Kahramanmaraş'ta, AK Parti yerel seçimlere mevcut başkan Fatih Mehmet Erkoç yerine Hayrettin Güngör ile girdi. Cumhur İttifakı ortak adayı olan Güngör, seçimde kullanılan geçerli oyların büyük çoğunluğunu alarak resmi olmayan sonuçlara göre, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 'Millet İttifakı'nın adayı olarak seçimlere katılan CHP'li Ali Öztunç ise ikinci oldu.

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

1965 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğan Hayrettin Güngör, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapan Güngör, mali müşavirlik yaptı ve VakıfBank'ta Mali Analist olarak çalıştı. İçişleri Bakanlığı'nda Kontrolör, Baş Kontrolör ve Kontrolörler Başkanı olarak görev yapan Güngör, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008-2018 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüten Güngör, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliğine atandı. Kamu mali yönetim projesi ve yerel yönetimlerin yapılanması ile yeni büyükşehir belediyelerinin kurulmasını düzenleyen kanunun hazırlık çalışmalarına da katılan Hayrettin Güngör, Türkiye Belediyeler Birliği adına öneriler hazırladı. Evli ve 3 çocuk babası olan Hayrettin Güngör, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Uyum Komisyonu çalışmalarında da görev aldı.

Gelen Son Sonuçlara Göre

Büyükşehir : Ak Parti

Onikişubat : Ak Parti

Dulkadiroğlu : Ak Parti

Andırın : Ak Parti

Afşin : Ak Parti

Elbistan : Ak Parti

Göksun : Ak Parti

Türkoğlu : Ak Parti

Pazarcık : Ak Parti

Ekinözü : Ak Parti

Nurhak : CHP

Çağlayancerit: MHP

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?
Hayrettin Güngör, 1965 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğmuştur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Polis Akademisi “Özel Eğitim Bölümüne” bir süre devam etti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nı tamamlayarak “kamu yönetimi uzmanı” unvanını aldı. Kısa süre Mali Müşavirlik yaptı ve Türkiye Vakıflar Bankası'nda Mali Analist olarak bir süre çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak göreve başladığı İçişleri Bakanlığı'nda kontrolörlük, baş kontrolörlük gibi mesleğin belirli aşamalarını tamamladı ve uygulamada İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak birçok belediye ve bağlı idarenin denetimi ve soruşturmasında bulundu. 2004 yılında getirildiği “İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanlığı” görevini 23.09.2008 tarihine kadar yürüttü. 23 Eylül 2008 tarihinden itibaren “Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği” görevini üstlendi. İçişleri Bakanlığı kontenjanından bir dönem (2006-2009) “Devlet Muhasebe Standartları Kurulu Üyesi” olarak görev yaptı. Maliye Bakanlığı öncülüğünde yürütülen “Kamu Mali Yönetimi Projesi”nde çalıştı, bu kapsamda 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe Sınıflandırması ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe sisteminin yerel yönetimlerde uygulanması çalışmalarını yürüttü ve ilgili yönetmelikleri, üçüncül mevzuatı, yerel yönetimlerin yeniden yapılanması kapsamında İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliklerini hazırladı. Yerel yönetimlerde norm kadro standardı çalışmalarında görev aldı. Avrupa Birliği “mali kontrol” müktesebat başlığında Brüksel'de yapılan tanıtıcı tarama ve detaylı tarama toplantılarına İçişleri Bakanlığını temsilen katıldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)'nin yürüttüğü yerel yönetim reformunu destekleme projesi kapsamında; eğitim çalışmalarında yer aldı. “İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi” , “İl Özel İdaresi Mevzuatı” ve “Belediye Bütçesi Nasıl İzlenir?” isimli yayınlanmış üç kitabı, “Bütçe-Muhasebe”, “Personel”, “İhale”, “Yönetim ve Yerel Yönetim Mevzuatı ile Uygulamaları” na ilişkin çok sayıda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, dernek ve vakıfların düzenlediği ulusal düzeyde çok sayıda eğitim seminerlerine çağrılı konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, birden çok uluslararası toplantıda konuşma ve sunum yaptı.