Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet iş Sendikası, yüzlerce işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde aylardan beri süren müzakerelerden bir sonuç alınamamış, bunun üzerine Hizmet-İş Sendikası üyesi işçiler geçen hafta sandık başına giderek grev kararı almıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde Hizmet iş Sendikası üyesi işçileri ilgilendiren (TİS) Toplu İş Sözleşmesi, çalışma hayatının gündemindeki yerini koruyor.

İŞÇİLER GREV GÖMLEĞİNİ GİYECEK!

Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan yüzlerce işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 28 Mart Pazar Günü itibariyle grev gömleğini giyeceklerini ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplacak olan işçiler grev sürecini başlatacakları öğrenildi.

ZAM TEKLİFİ KABUL EDİLMEMİŞTİ

Hizmet-İş Sendikası ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı Akbel A.Ş. şirketi arasında 29.09.2020 tarihinde başlayan ve 2841 işçiyi kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi müzakere görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştı. Bu nedenle toplu iş sözleşmesinde kanuni süreç olarak arabulucu safhası yapılmış ve buradan da sonuç alınamayıp, 29.01.2021 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün işçilere en düşük maaş alanlara tüm sosyal haklar ve ikramiye dâhil 3 bin 300 TL verilen zam teklifi de Hizmet İş sendikası tarafından kabul edilmemiş, İşçiler Kafumda grev konusunda sandık başına gitmiş ve büyük çoğunlukla gereve evet oyu çıkmıştı.

HİZMET-İŞ SENDİKASI TÜM ÜYELERİNE MESAJ ÇEKTİ

Hizmet İş sendikası Belediye yönetiminden bazı yetkililerin işçileri peyder pey makam odasına çağırarak sendikadan istifa etmelerini ve yevmiyeelrine 10 TL zam yapacaklarının duyulması üzerine tüm üyelerine çektiği mesajda şu ifadeler yer aldı; ''İşçi Kardeşlerimiz 24.03.2021 yarın Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili ve Yardımcıları Grev sürecimiz hakkına bilgilendirmeler yapmak üzere, Ankaradan ilimize geleceklerdir. Grev süreci öncesi, Sendikal mücadelemizi kırmak ve geriye dönük sendikal haklarımızdan vazgeçilmesi adina sizlere imzalatılmak istenilen bireysel iş sözleşmesi ile SENDİKA+İŞÇİ birlikteliğimizi bozacak eylemlere fırsat vermeyerek, Haklarımıza hep birlikte grev oylamasında nasıl EL ELE vererek sahip çıktı isek yine aynı şekilde sahip çıkacağız...'' 

HABER : KANALMARAŞ