Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında kutlama yapıldı.

Havai fişek gösterileri ve davul-zurna eşliğinde çekilen halayların ardından oluşturulan araç konvoyuyla seçim sonuçları kutlandı. AK Parti İl Başkanlığı'na gelen vatandaşlar, Erdoğan lehine slogan atıp, seçim müzikleri eşliğinde sevinç gösterisinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların coşkusuna ortak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir ilkin yaşandığını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"İnşallah milletimizin 2023-2071 yürüyüşü için önemli faktör olan cumhurbaşkanlığı seciminde yazılan tarihe, Kahramanmaraş verdiği destekle Türkiye birincisi olmuştur. Bu nedenle Kahramanmaraş'ı tebrik ediyoruz. Kahramanmaraş diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Erdoğan'a en büyük desteği vererek kadirşinaslığını göstermiştir."

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ise 10 Ağustos 2014 günü itibariyle Türk milletinin bir tarih yazdığını belirtti.

Pakdil, Başbakan Erdoğan'ın milletin oylarıyla daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmi olarak ilan edilen neticelerle birlikte cumhurbaşkanı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Yapılan seçimler Türkiye için çok önemli. Türkiye yıllardır vesayetler ile mücadele etti ve bir bir kaldırdı. 12 yıllık süreç içerisinde biz de bunlara yasama organı olarak şahitlik ettik. Büyük sıkıntıların üstesinden gelmeyi başaran Erdoğan, Avrupa'da ve Ortadoğu coğrafyasında saygın bir lider olarak kabul görüyor. Bu nedenle milletimiz onu girdiği tüm seçimlerde birinci olarak çıkardı. Bu durum milletimizin, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisidir."

Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta mazbatasını alarak yeni görevine başlayacağını belirten Pakdil, Türkiye'nin farklı bir dünyaya pencere açtığını söyledi.

Erdoğan'ın 12 yıllık başbakanlık dönemi ve belediye başkalığındaki tecrübelerini cumhurbaşkanlığı döneminde en iyi bir şekilde kullanacağına işaret eden Pakdil, "Bize bu başarıyı getiren başta Kahramanmaraş halkı olmak üzere bütün Türk milletine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim yanımızda oldular ve destek verdiler, bizde onlara elimizdeki tüm imkanlarla hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra da cumhurbaşkanımızın önderliğinde devam edeceğiz. Çok mutlu bir yarış oldu sonuçta Türk milleti ve demokrasi kazandı" diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un konuşmalarının ardından vatandaşlar alandan ayrıldı.