AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici bugün Göksun ylubdaki tünellerde yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada  "Kahramanmaraş-Göksun arası 90 kilometreden 71 kilometreye düşüyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Çalıştayı için Kahramanmaraş'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Kahramanmaraş Göksun arasının 64 kilometreye düşeceğini ifade etmişti. Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Kahramanmaraş'ta ülkemizin gurur duyduğu, dünya için örnek projelerinden bir tanesini incelemek için buradayız. Kahramanmaraş'ın beklediği, en özellikli projelerinden biri olan Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 11 tünelli yolun çalışmalarını incelemek üzere Göksun şantiyesindeyiz. Mevcutta 80 kilometrelik yolu 64 kilometreye indiren, içerisinde 11 tane tünelin olduğu, viyadüklerin, köprülerin olduğu çok önemli bir proje. Kayseri-Kahramanmaraş arasını birleştiren, bölgeye çok önemli katkılar sağlayacak bir proje. 80 kilometre olan yol, 64 kilometreye inerek yakıtta, emisyonda, zamanda çok büyük tasarruflar sağlayacak. İnşallah 7 Kasım'da Cumhurbaşkanımızla birlikte bu yolun açılışını yapacağız."

Ak Parti İl Başkanı ile Ulaştırma Bakanının açıklamalarını aynen yayınlayan Haber46'ya ise pek çok okuyucu "Artık bir karar verin. 71 kilometre mi, 64 kilometre mi?" şeklinde yorumlarda bulundular.

Biz de okuyucularımız adına soruyoruz. Kahramanmaraş Göksun arası kaç kilometreue düşüyor?